Dovada ca iPhone 7 va fi lansat pe 16 septembrie

Aseara am aflat ca lansarea iPhone 7 va fi pe 16 septembrie, informatia fiind furnizata de catre o sursa foarte credibila de informatii privinre smartphone-uri si tablete nelansate, iar in baza a ceea ce ne spune ea, putem trage concluzia ca terminalul va fi disponibile pentru achizitie in respectiva data.

Aceasta este prima oara cand aflam informatii privind momentul in care va fi lansat iPhone 7, data in sine fiind destul de timpurie daca ne uitam la ceea ce a facut compania Apple anul trecut, insa totul are la baza modul in care compania Apple si-a gandit anul fiscal 2016.

Mai exact, analistii americani sustin ca anul fiscal 2016 al companiei Apple se va termina pe data de 24 septembrie, in loc de 27 – 28 septembrie, asa cum se intampla in mod normal, iar pana atunci cei din Cupertino trebuie sa aduce vanzari serioase pentru iPhone 7, asa ca o lansare in data de 16 septembrie ii va ajuta sa faca acest lucru.

Lansarea din 16 septembrie fortata de finalul anului fiscal

Anul trecut compania Apple a lansat iPhone 6S pe data de 25 septembrie, deci cu doar 2/3 zile inainte ca anul fiscal sa se termine, weekend-ul anterior aparitie sale adunand vanzari de peste 11 milioane de unitati pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, ele contribuind la vanzarile totale de terminale iphone inregistrate in T3 2016.

Avand in vedere ca anul acesta anul fiscal al Apple se termina pe data de 24 septembrie, 16 septembrie este ultima zi de vineri inaintea acelei date care sa-i permita companiei Apple sa poata inregistra vanzarile in anul fiscal 2016, deci in baza acestei informatii pare cat se poate de clar ca iPhone 7 va fi lansat pe 16 septembrie.

https://twitter.com/evleaks/status/757277276593586177

Daca Apple ar alege data de 23 septembrie pentru a lansa iPhone 7, atunci nu va putea inregistra vanzarile din primul weekend in anul fiscal 2016, deci va avea un T3 cu vanzari mult, mult mai slabe decat cele inregistrate in cursul anului trecut, iar asta va afecta serios pretul actiunilor sale pe bursele globale.

Practic, iPhone 7 va fi lansat cu 9 zile mai devreme decat iPhone 6S, compania Apple avand obiceiul de a face lansari de acest gen si in trecut pentru smartphone-urile sale, asa ca acum stiti in ce perioada ar fi bine sa va pregatiti banii pentru a cumpara noile smartphone-uri ale companiei Apple.