iPhone 8 ar putea avea iris scanner in 2018

iPhone 8 ar putea avea iris scanner in 2018 conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, Apple pregatindu-se sa copieze Samsung peste 2 ani.

iPhone 8 ar putea iris scanner in 2018, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile direct din Asia, cei din Cupertino urmand a prelua ideea companiei Samsung, coreenii implementand in momentul de fata un iris scanner in Galaxy Note7, terminalul urmand a fi prezentat peste aproximativ o saptamana de zile in SUA.

Apple are o varietate de brevete de inventie care descriu modul in care poate fi oferita o asemenea functionalitate pentru clientii sai, insa un iPhone 8 cu iris scanner va atrage interesul unui numar foarte mare de oameni, mai ales daca Galaxy Note7 va avea unul care va functiona intr-adevar fara probleme.

In momentul de fata Apple a implementat un cititor de amprente in iPhone, acesta functionand prin intermediul unui software numit Touch ID, iar in 2018 Apple ar putea extinde functionalitatea Touch ID pentru a permite inclusiv scanarea ochilor cu ajutorul unui iris scanner disponibil in iPhone 8.

iPhone 8 va veni cu un iris scanner integrat

Conform informatiilor furnizate in cursul acestei zile, companii precum Qualcomm, ruly Opto-Electronics, O-film Tech si Beijing IrisKing dezvolta scannere pentru iris care pot fi implementate in smartphone-uri, iar compania Apple va trebui sa colaboreze cu un producator pentru a implementa aceasta functionalitate.

Samsung urmeaza sa fie primul producator de smartphone care va implementa un sistem de recunoastere a irisului intr-un terminal mobil care urmeaza sa fie lansat in a doua jumatate a anului 2016, insa Apple intentioneaza sa implementeze aceeasi tehnologie in iPhone incepand cu anul 2018.

Practic, un scanner pentru iris in iPhone 8 le va oferi multor utilizatori un motiv extrem de bun sa cumpere produsul celor din dupa prezentarea oficiala, iar in acel punct Apple va fi obligata sa ofere o asemenea tehnologie deoarece majoritatea producatorilor de smartphone-uri Android vor avea un asemenea sistem integrat.

Desigur ca nimeni nu poate garanta acum ca un iPhone 8 cu iris scanner va ajunge intr-adevar pe piata, insa avand in vedere directia in care se misca lucrurile in momentul de fata, exista sanse destul de mari ca Apple sa il ofere intr-adevar pe pietele globale, spre uimirea multora dintre clienti.