Problemele iOS 9.3.3 jailbreak si cum le rezolvi

Problemele iOS 9.3.3 jailbreak le dau foarte multe batai de cap utilizatorilor care au folosit aplicatia PP pe iPhone, iPad si iPod Touch...

Dupa cum prea bine stiti deja, exista probleme cu solutia de iOS 9.3.3 jailbreak, hackerii de la Pangu oferindu-ne un software care ne permite sa ne exploatam terminalele, insa din pacate el nu este 100% functional, asa ca dupa instalare apar diverse probleme pe care o multitudine de utilizatori le-au raportat in ultimele zile in diverse colturi ale internetului.

Din cauza problemelor iOS 9.3.3 jailbreak exista sanse foarte mari sa nu va puteti bucura de ceea ce va ofera propriile terminale, astfel ca astazi voi trece prin unele dintre problemele pe care acest software le are si va voi oferi o serie de rezolvari care va vor permite sa va bucurati de iDevice-urile voastre cu iOS 9.3.3.

De ce nu se deschide programul PP helper ?

Pentru inceput va reamintesc faptul ca aplicatia PP helper pentru iOS 9.3.3 jailbreak este oferita deocamdata doar pentru sistemul de operare Windows, astfel daca incercati sa o deschideti in OS X, sau Linux, ea nu va functiona si deasemenea se pare ca exista probleme cu rularea sa in cadrul Windows XP.

Mai mult decat atat, aplicatia PP Helper necesita acces de administrator pentru a functiona corect, iar in cazul in care ati inchis-o recent, se pare ca este nevoie de o repornire a calculatorului vostru pentru a deschide aplicatia si a face jailbreak-ul, programul in sine nefiind produs foarte bine.

PP nu accepta Apple ID

Chiar inainte ca iOS 9.3.3 jailbreak sa fie facut vi se cere introducerea unui Apple ID pentru a putea finaliza procedura, insa din pacate se pare ca programul chinezilor are o probleme care impiedica recunoasterea anumitor Apple ID-uri care au caractere precum + si _ sau – folosite pentru a le crea.

In aceasta sitautie, veti fi nevoiti sa faceti un alt Apple ID care nu are caractere de acest gen in el, aceasta fiind singura solutie pentru a folosi programul pentru Windows, anternativa fiind utilizarea metodei de jailbreak fara calculator.

De ce refuza sa se faca jailbreak ?

V-am spus ca iOS 9.3.3 jailbreak nu functioneaza decat pe anumite iPhone, iPad si iPod Touch, adica doar pe cele care au chip-uri cu procesoare de 64 biti, si doar pe cele care ruleaza iOS 9.2 – iOS 9.3.3, deci daca incercati sa folositi programul PP pe alte tipuri de terminale sau alte versiuni ale iOS, acesta nu va functiona.

In aceeasi masura, exista posibilitatea ca pe iPad Pro sau alte terminale suportate sa nu se finalizeze jailbreak-ul, iar in aceasta situatie este nevoie sa repetati procedura pana functioneaza, sau sa faceti restore terminalelor voastre inainte de a incerca din nou.

Deasemenea, este recomandat sa aveti Find My iPhone dezactivat impreuna cu codul de siguranta pentru terminal, sau PIN-ul pentru cartela SIM. Desigur ca trebuie sa aveti si iTunes instalat in prealabil in calculator, altfel conexiunea dintre iDevice si programul PP este imposibila.

De ce nu se instaleaza Cydia ?

Avand in vedere ca vorbim despre o solutie de jailbreak cu probleme, exista posibilitatea ca aplicatia Cydia sa refuze sa se instaleze in terminalul vostru dupa ce aplicatia PP a fost instalata in iOS, iar in aceasta situatie nu prea aveti ce sa faceti decat sa repetati procedura pana cand totul va incepe sa functioneze.

Daca dupa cateva incercari Cydia tot nu incearca sa se instaleze, atunci exista posibilitatea ca un restore sa fie singura solutie pentru a face instalarea.

De ce se inchide/refuza sa porneasca Cydia

In cazul anumitor utilizatori aplicatia Cydia refuza sa se deschisa, inchizandu-se subit dupa selectare, problema fiind de obicei legata de faptul ca vorbim despre un tethered jailbreak iOS 9.3.3, adica in cazul in care reporniti terminalele, va trebui sa refaceti jailbreak folosind aplicatia PP din terminale.

Exista deasemenea posibiltatea ca unele tweak-uri instalate de catre voi din Cydia sa nu fie compatibile cu versiunea de iOS pe care o rulati si asta sa impiedice aplicatia sa se deschida, insa in majoritatea cazurilor problema sta in faptul ca tethered jailbreak-ul nu a fost refacut de catre utilizator.

De ce se inchid aplicatiile fara motiv ?

Daca ati instalat diverse aplicatii din Cydia si ele refuza sa se deschida la accesare atunci exista posibilitatea ca acele aplicatii sa nu fie compatibile cu versiunea de iOS pe care o aveti instalata in terminalele voastre, sau sa va aflati in situatia de mai sus, si tethered jailbreak-ul sa nu fi fost reactivat.

Cum repar eroarea failed in buffer_write(fd) (8, ret=-1)

Dimineata v-am vorbit pentru prima oara despre eroarea failed in buffer_write(fd) (8, ret=-1) care apare dupa ce faceti jailbreak si v-am explicat cum o rezolvati, astfel incat sa puteti instala orice doriti din Cydia in iPhone, iPad si iPod Touch-urile voastre, procedura in sine fiind extrem de simpla.

Nu merge jailbreak in masina virtuala de pe Mac

Avand in vedere ca Pangu a lansat doar un program pentru Windows dedicat iOS 9.3.3 jailbreak, unii utilizatori de Mac-uri au incercat sa foloseasca masini virtuale pentru a urma procedura, insa au realizat rapid ca procesul nu functioneaza, iar rezolvarea este activarea file sharing-ului intre calculatorul vostru si masina virtuala.

Desigur ca mult mai simplu ar fi sa faceti jailbreak fara calculator, asa cum v-am explicat mai sus, iar in aceasta situatie chiar nu conteaza ce sistem de operare aveti instalat in calculatoarele voastre, astfel ca puteti beneficia de tot fara a implica vreun calculator in intreaga procedura.

FaceTime nu functioneaza fara jailbreak

Din pacate, se pare ca FaceTime nu functioneaza pentru unii dintre utilizatorii de iPhone, iPad sau iPod Touch, iar o explicatie foarte clara pentru aceasta problema nu exista in momentul de fata, insa exista totusi o rezolvare, ea implicand refacerea tethered jailbreak, dupa urmarea procedurii aplicatia FaceTime functionand fara probleme.

De ce nu merge GPS dupa jailbreak

Problema este similara cu cea descrisa mai sus pentru FaceTime, adica nu are explicatie, dar rezolvarea este identica si GPS-ul va incepe sa functioneze fara probleme.

Alerta Storage Almost Full

Daca in timpul procedurii de jailbreak veti primi o alerta cu mesajul Storage Almost Full, ei bine nu trebuie sa va faceti foarte multe griji, deoarece alerta este una perfect normala si are legatura cu modul in care este facut jailbreak-ul, deci nu puteti scapa de ea, dar nici nu va afecteaza in vreun fel.

Toate problemele existente acum ar trebui sa fie rezolvate maine, cand o noua versiune a aplicatiei PP ar trebui sa fie lansata de catre chinezii de la Pangu, asa ca pentru orice fel de probleme fara rezolvare, va trebui sa aveti rabdare pana maine.

13 COMENTARII

  1. Dupa parerea mea acest jailbreak este o pierdere de timp si am sa iti spun si de ce.Inainte de al instala nu prea stiam nici eu prea multe lucruri despre ce este vorba cu acest jaibreak ci stiam doar atat ca iti ofera mai mult spatiu sau mai bine zis iti da sansa de a-ti accesoriza telefonul cu tot felul de chesti la care Apple te restictioneaza (Ios fiind un sistem de operare care nu prea iti da multa libertate dar mi-e imi pace asa cum este).Aceasta libertate aduce la randul ei si vulnerabiltitate in sistem ,sitemul nu mai iti ofera aceiasi siguranta dupa efectuarea proceduri de jailbreak ca si inainte ,datele tale fiind mult mai vulnerabile deci implicit mai usor de spart si de furat.Pe langa acest aspect exista momente cand sistemul iti ofera o experienta de utilizare mai proasta ,cand zic asta ma refer la aparitia unor usoare blocari cand intri in aplicatii sau la iesire +multe alte situatii etc.Si pe sfarsit am sa iti mai dau inca un argument,foarte multe aplicatii din Cydia nu functioneaza sau au dificultati in folosire.Sper ca te-am lamurit cat de cat cum sta vorba cu Jailbreak’ul si acum poti sa iei o decizie daca vrei sa il instalezi sau nu …. Aceasta este parerea mea ,poate altii au alta parere,pana la urma fiecare avem propria opinie.

  2. Eu l-am șters pentru ca nu merge nici-o aplicație. Îmi arată ca sunt instalate dar nu merge nimic. Nici măcar o aplicație nu am putut sa o activez

  3. Dupa resetarea setarilor de retea,cydia da crash la pornire iar daca intru in aplicatia PP si apas pe cerc,cand blochez ecranul pentru a astepta notificarea, iphone-ul se inchide subit(Prima data a functionat perfect,dar dupa resetarea setarilor de retea nu mai merge).
    O solutie?