Cum au crescut incasarile iPad cand vanzarile au scazut

In T2 2016 compania Apple a vandut 9.9 milioane de tablete iPad in intreaga lume, cu 300.000 de unitati mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, cei din Cupertino preconizand ca urmeaza sa inregistreze o noua scadere a vanzarilor de tablete iPad, asa ca toata lumea se astepta deja la acest lucru.

Desi vanzarile de tablete iPad au scazut cu 9% comparand cele doua trimestre fiscale, incasarile pentru cei de la Apple din tabletele iPad au crescut cu 7%, situatia fiind una destul de neobisnuita pentru cineva care priveste lucrurile stricto sensu, insa realitatea din spatele acestei realizari dezvaluie ca strategia celor din Cupertino incepe sa dea roade.

In T2 2016 Apple ar fi incasat 4.876 miliarde de dolari de pe urma vanzarilor de tablete iPad, iar cresterea in incasari se datoreaza faptului ca ambele modele ale iPad Pro au preturi medii de vanzare mai mari decat tabletele vandute in aceeasi perioada a anului trecut, iar de aici vine cresterea de 7% in incasarile generale.

Vanzarile scad, incasarile si profitul cresc

Mai exact, desi Apple a vandut mai putine tablete decat in aceeasi perioada a anului trecut, incasarile au crescut deoarece tabletele vandute au fost mai scumpe, iar asa compania Apple a reusit sa scoata bani chiar si din scaderea vanzarilor produselor sale, iar aici sta practic geniul celor din Cupertino.

Foarte multa lume a ramas surprinsa de faptul ca Apple a reusit sa anunte ceva bun din ceva rau, insa cam asa merg afacerile pentru cei din Cupertino, ei avand inteligenta de a face mai multi bani, chiar si atunci cand vanzarile scad si ne putem astepta la situatii similare in trimestrele fiscale urmatoare.

Aceasta este prima oara in ultimele 10 trimestre fiscale cand incasarile de tablete iPad au crescut in comparatie cu un trimestru fiscal anterior, iar cei de la Apple pot privi cu incredere spre viitor, mai ales daca vor convinge mai multa lume sa cumpere tablete iPad Pro.

56 COMENTARII

  1. Ce idee revoluționară. ..cresti pretul la un produs ca sa încasezi mai multi bani pe el. Cine s-a mai gandit la asta…Apple este prima companie cu o asemenea strategie.

  2. nope. nu era ironic, chiar crede asta pt ca nimeni altcineva nu si-a mai permis sa faca. Dar ca orice idee buna, samsung o va copia.

  3. Cat de usor e sa te fac sa-mi dai reply :))
    Doar imi schimb numele, las un comentariu de genul cel de sus si imediat apari tu si dai reply =)))

  4. Ai vazut cat de ușor te pot face sa-mi dai reply? =))
    Nu inteleg de ce te apară Zaone atat si imi sterge comentariile si ma blocheaza.
    Comentariile tale nu par sa-l afecteze astfel încât sa ia masuri.

  5. “Security risk could affect your Apple iPhone or Mac.
    Who is affected:
    – Any iPhone user with an iOS version older than 9.3.3
    – Any Mac OS X user with a version older than 10.11.6”.

    Mai nou, la asta se pricepe Apple cel mai bine: să dea rateuri.

  6. Daa, este posibil.
    Se pare ca srb are voie sa jigneasca, are voie sa tr0lleze are voie sa atace alti comentatori. Nu este blocat niciodata, nu este atentionat niciodata, nu ii sunt sterse comentariile niciodata.

  7. despre ce vorbesti?de foarte multe ori vulnerabil sunt versiunile de adobe flash etc in rest in ani de zile nu am avut probleme pe parte de vulnerabilitati

  8. Despre strategia Apple de a te face sa actualizezi mereu la ultima versiune de iOS și a-ți face dispozitivul cât mai inutilizabil. Sperie lumea cu viruși, hackeri, date furate…De ce doar când lansează o versiune nouă ne spun cât de vulnerabile erau cele anterioare? De ce nu ne spun cât te vulnerabil a devenit iOS? De ce nu își verifică mai bine produsele înainte de a le lansa pe piață?

  9. Aici este vorba despre sistemul de operare, nu despre dispozitive. Mai nou, Samsung lansează actualizări de securitate în fiecare lună. Despre nici o actualizare nu s-a spus că trebuie instalată de urgență deoarece cea anterioară are vulnerabilități de securitate. Pe când în cazul Apple/iOS nu este așa. Apple mereu găsește probleme în versiunile anterioare și te face să actualizezi mereu la ultima versiune.

  10. Cu siguranță că ți-ai dori și tu un Note 7, în ultimul timp numai de el vorbești. Dar cum nu ai bani pentru tehnologia Samsung, îți cumperi iPhone.

  11. Orice sistem de operare are vulnerabilități, însă doar Apple afirmă că iOS și Mac OS sunt perfecte. Personal, nu am nicio problemă să știu că un SO are probleme, dar mă dezgustă când cineva demonizează produsele concurenței și ridică în slăvi propriile-i produse.
    Este clar că iOS are o securitate slabă, dar uită-te cum e adulat de oameni ca Srb…

  12. samsung lanseaza actualizari in fiecare luna…nasol…ma gandesc nu ca sa iti ofere performante sau features noi ci ca sa rezolve beleleleee.Si este bine cum ai spus, apple tot timpul gaseste problemele si le rezolva singura. Au grija de utilizatori.

  13. Nu există nimic perfect pe lumea asta, așa este. Orice sistem de operare poate avea probleme, orice aparat electronic, orice mașină…

  14. Actualizările lunare de la Samsung sunt de securitate. Cât despre Apple, găsește probleme și le înlocuiește cu altele. De câțiva ani nu prea mai reușește să le rezolve. Cam de când nu mai este SJ.

  15. cand era SJ nu erau probleme? 1 la mana era un sistem si mai inchis cu mult mai putine features si MULT mai putin utilizatori si hackeri dornici de a busi sistemul+erau probleme si atunci..dar nu prea le gandesti.

  16. :))) Dar ce tare te-ai încălzit! Măcar eu nu îmi ascund identitatea. Nu mai fi supărat. Poate o să înceapă și Apple să facă produse revoluționare.

  17. Ori este chiar Zaone cel care posteaza sub numele de srb srb ori este papagalul lui Zaone :)))

    Iar m-a blocat asta =))

  18. Este de admirat dubla ta personalitate. Sub nick-ul de Zaone esti imparțial, ca să nu îi superi pe cititori, iar sub nick-ul de Srb îți verși toate ofurile, jignești pe toată lumea…este bună strategia ta pentru a mai crește traficul site-ului.

  19. Ai aceeași aroganță pe care o prezenta Zaone pe la inceput. Probabil că și-a dat seama că nu este ok să îi jignească pe cititorii care fac trafic site-ul său.

  20. Cum poți fi împotriva comunității gay când cel de la care cumperi produsele tale iubite este gay? Nu prea are logică. Eu sunt bucuros că există așa mulți bărbați gay. In felul ăsta sunt mai multe femei disponibile pentru mine. :))

  21. In comparație cu tine eu sunt o persoană liberă. În schimb tu ești scavul iTunes, depinzi de un PC ca să poți pune un banal ton de apel și multe altele.

  22. Sper ca asta e ultima oara cand mai jignesti pe cineva Srb.
    Cat despre instigator, e foarte simplu de dat ban pe ip si clasa pe tot blogul pana te saturi, inclusiv pe clasa de acasa, asa ca scuteste-ma de 5 minute de sters comentarii.