Tim Cook: Apple investeste resurse importante in realitatea augmentata

In cadrul conferintei audio pentru prezentarea rezultatelor financiare pe T2 2016, presedintele companiei Apple, Tim Cook, a confirmat din nou unul dintre drumurile pe care compania sa il urmeaza in cautarea urmatorului produs revolutionar si vorbim desigur despre realitatea augmentata, care incepe sa atraga atentia intregii lumi.

La intrebarile analistilor cu privire la popularitatea jocului Pokemon GO, Tim Cook a afirmat ca Apple este in continuare foarte interesata sa lanseze produse bazate pe realitate augmentata si ca resurse importante se investesc in aceasta directie, insa desigur ca nu au fost dezvaluite detalii concrete privind planurile companiei.

Desi Tim Cook cunoaste jocul drept Pokemans si nu Pokemon, el a afirmat totusi ca Pokemon GO este o dovada foarte clara a faptului ca realitatea augmentata poate fi extrem de utila in momentul in care este folosita intr-un mod inovator intr-o aplicatie, iar Apple este interesata sa profite de asemenea oportunitati in viitor.

Apple investeste mult in realitatea augmentata

Tim Cook a afirmat ca realitatea augmentata poate fi “grandioasa”, facand referire la evolutia platformei si dimensiunea la care poate ajunge multumita popularitatii sale, Pokemon GO fiind pana acum cel mai bun exemplu al modului in care acest sistem poate face un joc grozav, acelasi lucru fiind valabil pentru aplicatiile obisnuite.

Realitatea augmentata poate fi grozava. Am investit si continuam sa o facem in dezvoltarea de produse bazate pe ea. Suntem increzatori in beneficiile pe care realitatea augmentata ni le va aduce pe termen lung si credem ca este o platforma grozava pentru consumatori si o oportunitate comerciala grozava. Principala noastra grija este ca produsele noastre sa functioneze bine cu cele ale dezvoltatorilor, precum Pokemon, iar de aceea vedeti atat de multe iPhone-uri cautand Pokemani. Ramane de vazut daca aceasta va fi urmatoarea mare platforma. Indiferent de situatie, realitatea augmentata va fi “mare”.

Separat de numeroasele brevete de inventie care au fost deja inregistrate pentru compania Apple in ceea ce priveste realitatea augmentata, sau chiar cea virtuala, am aflat acum cateva saptamani ca Apple are un laborator secret cu angajati in care dezvolta produse bazate pe aceste tehnologii.

Afirmatiile lui Tim Cook au menirea de a creste increderea investitorilor in Apple pe termen lung, insa ramane de vazut cata lume mai crede ca Apple poate aduce un produs revolutionar pe piata.