Iata cate iPhone s-au vandut pana acum

2016 este anul in care Apple va depasi pragul de 1 miliard de iPhone-uri vandute in intreaga lume, iar in baza informatiilor furnizate ieri, 988,15 milioane de iPhone-uri au fost vandute pana la 30 iunie 2016, deci exista sansa ca aceasta cifra sa fi fost atinsa, insa cred ca Apple s-ar fi laudat deja, daca s-ar fi intaptuit recordul.

Practic, Apple mai are nevoie de 11,85 milioane de iPhone-uri vandute pentru a ajunge la 1 miliard comercializate in doar 9 ani din momentul lansarii seriei, aceasta realizare nefiind usor de trecut cu vederea, mai ales ca vorbim despre o platforma inchisa, disponibila exclusiv pentru un singur producator.

Mai mult decat atat, vorbim despre un singur segment de smartphone-uri vandute de catre cei de la Apple, americanii evitand sa preia strategiile altor competitori, care vand multiple versiuni de smartphone-uri, Apple preferand sa tina lucrurile simple, iar acest lucru i-a adus foarte mult succes, cel putin pana acum.

Apple a anuntat in ianuarie 2015 ca a vandut peste 1 miliard de iDevice-uri in lumea intreaga, iar in ianuarie 2016 anunta ca are 1 miliard de iDevice-uri active, cifrele fiind in momentul de fata mai mari, iar iPhone va fi prima serie de produse din istoria Apple care inregistreaza vanzari de 1 miliard de unitati.

Imi imaginez ca Apple va dori sa marcheze intr-un mod special acest eveniment, mai ales ca vorbim despre cea mai de succes serie de produse din istoria sa, insa deocamdata nu se stie ce ar putea face special cei din Cupertino pentru a se lauda in fata lumii intregi cu o realizare impresionanta.

Acum daca ne gandim ca pretul mediu al iPhone s-a mentinut de-a lungul anilor peste valoarea de 600 de dolari, cu 1 miliard de terminale vandute in 9 ani, cei din Cupertino au incasat mult peste 600 de miliarde de dolari in aceasta perioada numai de la o singura categorie de produse, iar acest lucru este la fel de impresionant.