Apple a vandut 1 miliard de terminale iPhone

Apple a vandut 1 miliard de terminale iPhone in lumea intreaga in cei 9 ani din momentul lansarii si pana in prezent, cei din Cupertino stabilind un record impresionant in ceea ce priveste vanzarile pentru o categorie de smartphone-uri, mai ales ca vorbim despre un producator care are o platforma exclusiva si o distribuie singur.

Anuntul nu este unul oficial, insa ieri presedintele Apple, Tim Cook, a organizat o conferinta in cadrul sediului din Cupertino pentru a anunta angajatii ca iPhone-ul cu numarul 1 miliard a fost comercializat undeva pe planeta, iar lipsa unei sarbatori de o amploare mai mare este destul de ciudata pentru compania Apple.

Chiar si asa, vorbim despre o realizare remarcabila pentru cei din Cupertino, iar asta deoarece ei au un sistem de operare dedicat exclusiv iPhone si administreaza singuri un lant de distributie enorm, vanzand in acelasi timp doar o singura categorie de smartphone-uri premium, lucru pe care mai nimeni nu il face.

1 miliard de iPhone-uri in 9 ani

Spre deosebire de competitorii care au multiple categorii de smartphone-uri si nu vand la fel de mult, Apple a reusit sa cucereasca lumea cu iPhone si sa vanda 1 miliard de unitati in 9 ani, doar Samsung avand realizari mai mari, insa nu cu exclusiv cu seria Galaxy, pentru a fi o comparatie corecta, ci cu intreaga sa baza de smartphone-uri.

Iata ce a spus Tim Cook in cadrul intalnirii organizate cu angajatii Apple.

iPhone a devenit unul dintre cele mai importante produse din istorie, el schimband lumea in care traim. A devenit mai mult decat un companion constant. iPhone este cu adevarat o parte esentiala a vietii noastre si ne face mult mai usoara existenta de zi cu zi. Saptamana trecuta am depasit un punct important din istoria noastra si am vandut terminalul iPhone cu numarul 1 miliard. Nu am cautat vreodata sa facem cele mai multe produse, insa am dorit intotdeauna sa le facem pe cele mai bune, care pot face o diferenta in viata oamenilor. Va multumesc tuturor din cadrul Apple pentru munca depusa spre a schimba lumea in fiecare zi.