Apple Watch 2 vine cu un nou tip de ecran

Compania Apple pregateste lansarea Apple Watch 2 pe pietele globale in toamna acestui an, insa in momentul de fata inca finalizeaza detaliile privitoare la initierea productiei noului dispozitiv, iar conform unor informatii aparute astazi, noul smartwatch urmeaza sa aiba un ecran diferit fata de cel folosit in Apple Watch.

Mai exact, parteenerul Apple TPK, de la care sunt cumparate ecrane pentru iPhone sau Apple Watch, produce in momentul de fata un nou tip de ecran OGS, one glass solution, acesta fiind superior in calitate si functionalitate fata de ecranul folosit in momentul de fata in actuala versiune a smartwatch-ului americanilor.

Trecerea de la actualul ecran G/G la cel OGS implica si schimbarea procesului de fabricatie al componentei, iar cei de la TPK au probleme in a obtine o productie ridicata, acest lucru parand sa fi fost si unul dintre motivele din cauza caruia ceasul nu a mai fost lansat in aprilie, ci va ajunge pe piata abia in septembrie.

Conform surselor acestor informatii, cei de la TPK nu s-ar fi asteptat sa se loveasca de problemele care i-au impiedicat sa produca mai multe componente decat pot in momentul de fata, insa probabil lucrurile se vor schimba in lunile urmatoare, iar cei de la Apple vor primi mai multe unitati de la partenerii asiatici.

The large loss for the second quarter was mainly because touch panel orders for iPhones continued to decrease, and Apple will change touch panel technology from G/G to OGS (one glass solution) in the new Apple Watch to be launched in the second half of 2016, TPK said. The change in touch panel technology involved unexpected technological difficulties and therefore yield rates for OGS touch panels were much lower than expected, TPK explained.

Acest nou tip de ecrana r fi mai subtire decat cel folosit de catre compania Apple in actualul model al Apple Watch, implementarea sa putand duce si a o scadere a consumului de energie al ceasului inteligent, insa mai multe vom afla abia cand dispozitivul va fi lansat oficial.