Apple va vinde obligatiuni in valoare de 7 miliarde de dolari

Compania Apple se pregateste pentru cea de-a treia vanzare de obligatiuni din cursul acestui an, cei din Cupertino pregatindu-se sa stranga nu mai putind e 7 miliarde de dolari prin vanzarea de obligatiuni in SUA, suma fiind una enorma, insa cu ea urmeaza sa fie finantat proiectul pentru rascumpararea de actiuni.

Cei de la Apple intentioneaza sa profite de dobanzile mici pentru acest gen de initiative financiare, cei din Cupertino initiind o miscare similara in luna februarie, atunci adunand nu mai putin de 12 miliarde de dolari de pe piata americana, ei fiind folositi in exact acelasi scop ca si cel de acum.

Interesul pentru obligatiunile Apple este extrem de mare, iar inscrierile pentru cumpararea de obligatiuni au depasit de 3 ori oferta, deci Apple poate vinde fara probleme noi obligatiuni anul acesta pentru a genera mai multi bani pentru rascumpararea propriilor actiuni de pe pietele globale.

Desi Apple are o rezerva monetara de peste 200 de miliarde de dolari, iata ca acei bani nu sunt folositi pentru rascumpararea de actiuni si Apple prefera sa se finanteze prin vanzarea de obligatiuni care trebuie rascumparate in cativa zeci de ani, cu o dobanda foarte mica.

Apple readied to sell $7bn worth of bonds on Thursday in its third tap of US debt capital markets this year, as the iPhone maker takes advantage of record low borrowing costs. The five-part sale, across fixed and floating rate notes, was roughly three times over subscribed at $21bn, according to two people familiar with the deal.

Articolul precedentTUTORIAL: iOS 9.3.3 jailbreak cu Cydia Impactor
Articolul următoriMessage are o mare problema de securitate
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.