TUTORIAL: iOS 9.3.3 jailbreak cu Cydia Impactor

Acest tutorial te ajuta sa faci iOS 9.3.3 jailbreak folosind Cydia Impactor, noua metoda fiind lansata astazi de catre hackerii Pangu.

V-am spus acum cateva minute ca o noua versiune a iOS 9.3.3 jailbreak a fost lansata de catre chinezii de la Pangu, ea fiind de aceasta data disponibila si in limba engleza, insa venind cu o metoda diferita de jailbreak, dar si cu unele limitari impuse din cauza modului in care a fost gandit programul.

Acum este necesara folosirea unei aplicatii numite Cydia Impactor, disponibila pentru foarte multe platforme, ea instaland aplicatia Pangu in iDevice-urile noastre, insa in baza unui Apple ID, care este folosit pentru a semna respectiva aplicatie si a facilita efectuarea jailbreak-ului, acesta fiind temporar, adica are o durata de viata de numai 7 zile.

Vorbim in continuare tot despre un tethered jailbreak facut pentru iOS 9.3.3 si tot pentru aceleasi terminale care au chip de 64 de biti, cei de la Pangu evitand sa faca vreo modificare in ceea ce priveste compatibilitatea programului de jailbreak cu alte terminale si limitandu-se doar la a crea aceasta metoda alternativa de instalare.

Inainte de a incepe procedura de jailbreak va fac aceeasi recomandare de a face un backup terminalelor voastre folosind iCloud, sau iTunes, deoarece exista o sansa destul de mare sa apara probleme in timpul procedurii si s-ar putea sa fiti nevoiti sa faceti un restore, iar asa va asigurati ca nu pierdeti datele din terminale.

Ce iOS este compatibil ?

Va puteti folosi de acest tutorial jailbreak iOS 9.2 – iOS 9.3.3 pe urmatoarele versiuni ale iOS :

  • iOS 9.2;
  • iOS 9.2.1;
  • iOS 9.3;
  • iOS 9.3.1;
  • iOS 9.3.2;
  • iOS 9.3.3.

Pe ce iPhone sau iPad il pot folosi ?

Tutorialul de jailbreak iOS 9.2 – iOS 9.3.3 poate fi folosit NUMAI pe terminalele de mai jos :

  • iPhone 5s;
  • iPhone 6;
  • iPhone 6 Plus;
  • iPhone 6s;
  • iPhone 6s Plus;
  • iPhone SE;
  • iPod touch 6G;
  • iPad mini 2;
  • iPad mini 3;
  • iPad mini 4;
  • iPad Air;
  • iPad Air 2;
  • iPad Pro.

Cum repornesc iPhone sau iPad cu tethered jailbreak iOS 9.2 – 9.3.3 ?

Dupa cum v-am explicat deja, acest program pentru iOS 9.2 – 9.3.3 jailbreak este tethered, adica in momentul in care iDevice-urile voastre repornesc, jailbreak-ul dispare si  nu va puteti folosi de el impreuna cu tweak-urile si aplicatiile instalate, iar aceasta este o problema care este destul de suparatoare.

Partea buna este ca pentru a reface jailbreak-ul nu este nevoie de reconectarea terminalului vostru la un calculator, ci doar despre accesarea aplicatiei Pangu din terminalele voastre, ea reactivand software-ul care a exploatat terminalele voastre, asa ca reface jailbreak-ului este cat se poate de simpla.

Este deasemenea necesar ca programul iTunes sa fie instalat in prealabil in calculatorul vostru, altfel procedura nu va functiona.

Este nevoie de Apple ID ?

Dupa cum va spuneam mai sus, este absolut necesara folosirea unui Apple ID pentru a face jailbreak, procedura celor de la Pangu bazandu-se pe un certificat facut de catre voi pentru a instala in terminale aplicatia prin intermediul careia este facut tethered jailbreak, deci nu exista vreo metoda de a evita utilizarea sa.

Puteti folosi orice fel de Apple ID, chiar si unul care nu are atasat vreun card de credit/debit, deci nu este necesar sa va folositi Apple ID-ul principal si in acest articol v-am explicat cum faceti un Apple ID gratuit pentru iTunes, deci nu trebuie sa va faceti griji ca va pot fi furate datele.

Cand expira ?

Din pacate acest iOS 9.3.3 jailbreak, ca si cel precedent, expira in 7 zile de la instalare, ceea ce inseamna ca atunci va trebui sa repetati procedura si sa reinstalati aplicatia de jailbreak, altfel nu va veti mai putea bucura de jailbreak dupa ce terminalele voastre vor reporni, dintr-un motiv sau altul.

Nu trebuie sa va temeti, deoarece nu pierdeti absolut nimic din terminalele voastre, simpla repetare a acestui proces reinstaland doar aplicatia PP care permite refacerea jailbreak dupa repornirea terminalelor voastre, deci veti ramane cu toate tweak-urile si aplicatiile instalate in prealabil in terminale.

Inainte sa incepeti, dezactivati codul de siguranta al dispozitivelor si PIN-ul unei eventuale cartele SIM, sistemul Find My iPhone trebuind deasemenea dezactivat deoarece exista potentiale probleme cu metoda prin care este facut jailbreak-ul, si in baza lor se va bloca totul in timpul procesarii.

Cum faci jailbreak iOS 9.3.3 cu Cydia Impactor ?

Pasul 1

Descarca programul Cydia Impactor de aici.

Pasul 2

Descarca aplicatia PP pentru jailbreak de aici.

Pasul 3

Deschide Cydia Impactor si conecteaza-ti iDevice-ul la calculator.

Pasul 4

trage cydia impactor

Acum, fa click pe iconita aplicatiei descarcate la pasul 2 si trage-o peste fereastra Cydia Impactor, apoi vei vedea un mesaj de alerta la care vei apasa OK.

cydia impactor avertisment

Pasul 5

Apasa butonul Start.

Pasul 6

cydia impactor avertisment 1

Acum vei vedea un mesaj de alerta care iti cere sa introduce Apple ID-ul tau, introdu-l si apasa OK, apoi introdu parola si apasa OK.

Pasul 7

Aplicatia PP ar trebui sa apara dupa cateva zeci de secunde, sau minute, in iDevice-ul vostru.

Pasul 8

Acum mergeti in Settings/Configurari > General > Profile/Profil, unde veti vedea un profil nou, accesati acel profil si acordati-i incredere apasand butonul Trust.

Pasul 9

Deschideti aplicatia PP instalata in terminalele voastre si ACCEPTATI alerta pentru a primi notificari Push.

Pasul 10

Alegeti optiunea Use embedded certificate effective until April 2017 pentru a avea un certificat valabil pana in aprilie 2017. Acum apasati pe cercul din aplicatie si asteptati ca aplicatia Cydia sa fie instalata.

ios 9.3.3 jailbreak certificat

Pasul 11

Veti fi notificati cu alerta cand aplicatia Cydia va incepe sa fie instalata, iar dupa finalizarea instalarii sale terminalul vostru va reporni, Cydia urmand a fi activa impreuna cu jailbreak.

Aceasta este intreaga procedura, iar acum ar trebui sa va puteti bucura de jailbreak-ul pentru terminalele voastre.

Dupa expirarea celor 7 zile va trebui sa urmati tot acest tutorial pentru a reinstala aplicatia PP si a reface jailbreak-ul.