iMessage are o mare problema de securitate

Dimineata v-am spus ca WhatsApp Messenger are o mare problema de securitate, aplicatia celor de la Facebook fiind gandita intr-un asa mod incat securizeaza conversatiile dintre utilizatori, insa nu sterge in totalite mesajele pe care acestia au dorit sa le stearga prin intermediul aplicatiei.

Mai exact, sistemul folosit de catre aplicatia WhatsApp Messenger pentru stocarea datelor nu suprascrie datele pe care utilizatorii au dorit sa le stearga, acestea ramanand in terminale si fiind transferate prin backup-uri catre cloud, in final orice persoana cu putine cunostinte in recuperarea datelor putand accesa inclusiv mesajele sterse.

Acest sistem imperfect implementat de catre WhatsApp este folosit inclusiv de catre compania Apple in iMessage, cei din Cupertino bazandu-se pe aceeasi metoda de a stoca datele, dar si de a sterge, astfel ca orice fel de SMS-uri sau mesaje iMessage pe care le stergem, de fapt sunt pastrate in iDevice-uri si transferate in iCloud si pot fi recuperate.

Desi backup-urile iCloud sunt criptate odata ce ajung in serverele Apple, transferul nu este facut folosind o metoda securizata, deci ele pot fi interceptate, inclusiv de catre cei din Cupertino si pot fi citite, astfel ca utilizatorii nu au parte de protectie maxima, asa cum se lauda compania Apple in cele mai recente materiale de marketing.

Apple’s iMessage has this problem and it’s just as bad, if not worse. Your SMS.db is stored in an iCloud backup, but copies of it also exist on your iPad, your desktop, and anywhere else you receive iMessages. Deleted content also suffers the same fate.

Problema pentru utilizatorii obisnuiti nu este chiar atat de grava, insa cei care nu doresc ca ale lor date sa fie citite de catre absolut nimeni vor avea de suferit de pe urma unor probleme de acest gen, mai ales daca folosesc conexiuni de internet nesigure pentru a transfera date.