iPhone 7S cu Touch ID integrat in ecran a fost confirmat de Apple

iPhone 7S, care ar trebui sa fie lansat anul viitor de catre compania Apple, ar urma sa aiba Touch ID integrat in ecran, cei din Cupertino pregatind o schimbare majora pentru aceasta versiune aniversara a smartphone-ului atat de indragit in lumea intreaga, si care a inregistrat vanzari de 1 miliard de dolari, conform Apple.

Integrarea Touch ID in ecranul iPhone 7S face parte din strategia Apple de a elimina complet butonul Home din iPhone si stim deja ca iPhone 7 are buton Home 3D Touch, acesta urmand a fi tactil si a avea Force Touch integrat pentru a simula click-urile prin vibratii, asa ca utilizatorii nu vor simti lipsa butonului obisnuit.

Implementarea Touch ID in ecranul iPhone se face cu ajutorul unei tehnologii cumparate de catre compania Apple impreuna cu o companie numita AuthenTec, co-fondatorul acestei companii fiind una dintre persoanele mentionate ca si inventatori pentru aceasta tehnologie in brevetul de inventie al celor de la Apple.

iPhone cu Touch ID in ecran devine realitate

Conform descrierii facute de catre compania Apple in brevetul sau de inventie, utilizatorii vor putea scana o amprenta in aproape orice regiune a ecranului pentru a avea acces la datele din propriile dispozitive, situatia fiind complet diferita fata de cea de acum, cand este necesara plasarea degetului pe butonul Home.

Desi cei de la Apple descriu un iPhone cu Touch ID inregrat in ecran care are si un buton Home, in realitate compania americana intentioneaza sa elimine complet acest buton din viitoarele versiuni ale terminalelor sale, insa intr-o prima iteratie el va fi disponibil pentru a nu face schimbarea prea radicala pentru clienti.

touch id ecran iphone

Foarte multa lume asteapta lansarea unui iPhone 7S cu Touch ID integrat, insa deocamdata nu stim sigur daca aceasta schimbare va fi intr-adevar oferita de catre cei din Cupertino, dar anuntarea sa va genera interes din partea unui numar extremd e mare de oameni, asa cum este si de asteptat.