Samsung Galaxy Note 7 – pret, imagini, specificatii si lansare

Samsung Galaxy Note7 tocmai a fost anuntat oficial de catre compania Samsung in cadrul unei conferinte ce are loc chiar in aceste momente in New York, coreenii aducand pe piata un nou smartphone de top care cu siguranta va atrage atentia multor persoane si va concura direct cu iPhone 7 Plus incepand din toamna acestui an.

In urmatoarele minute Samsung Galaxy Note7 va fi prezentat de catre oameni din conducerea companiei Samsung si de catre cei invitati de catre ei, toate noutatile Samsung Galaxy Note7 urmand a fi detaliate pentru sutele de mii de persoane care urmaresc in acest moment transmisiunea in direct facuta din SUA.

Specificatiile Samsung Galaxy Note7

Stiti deja de dimineata ca vorbim despre un Samsung Galaxy Note7 care are un ecran Super AMOLED cu diagonala de 5.7 inch si rezolutie 2560 x 1440 pixeli, si 518 pixeli per inch, tehnologiile fiind standard pentru compania Samsung si mai toate terminalele Android lansate in lumea intreaga de catre cei din Coreea de Sud.

Conform celor care au testat deja  Samsung Galaxy Note 7, noul smartphone functioneaza un baza unui procesor quad-core de 64 biti care este format din doua nuclee de 2.15 GHz si doua nuclee de 1.6 GHz, insa desigur ca exista si o versiune cu chip Exynoss care va avea un procesor octa-core si o placa video Adreno 530.

Separat, Samsung Galaxy Note7, functioneaza in baza unui Android 6.0.1 Marshmallow, 4 GB RAM DDR 4, 64 GB spatiu de stocare, spatiu de stocare UFS 2.0, suport microSDXC de pana la 2 TB, o camera principala Dual Pixel de 12 megapixeli, o camera frontala de 5 megpaixeli, o baterie 3500 mAh si port USB-C.

Avand o grosime de 7.9mm, Samsung Galaxy Note 7 este usor mai subtire decat predecesorul sau si impreuna cu S-Pen le ofera utilizatorilor o varietate de functii de productivitate pe care acestia nu le-ar putea obtine la alte smartphone-uri.

imagini Samsung Galaxy Note7

Iris scanner pentru securitate imbunatatita

Confirmand toate zvonurile aparute pana acum, cei de la Samsung au prezentat Samsung Galaxy Note7 cu un iris scanner, acesta oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a isi scana ochii pentru a putea accesa datele stocate in terminalele lor, functionalitatea fiind similara cu cea oferita de catre cititorul de amprente.

iris scanner Samsung Galaxy Note7

Scannerul foloseste lumina infrarosie pentru a inregistra imagini ale ochilor nostri, el fiind capabil sa scaneze si un singur ochi, daca dorim acest lucru, iar folosirea unei perechi de ochelari nu va impedica in vreun fel sau altul folosirea acestei componente foarte importante a Samsung Galaxy Note7.

Desi cititoarele de amprente pot fi pacalite usor de catre hackeri, scannerul pentru iris al Samsung Galaxy Note7 nu poate fi pacalit cu poze ale ochilor unui utilizator, sau cel putin asta sustine compania Samsung, insa ramane de vazut ce vor reusi sa faca utilizatorii dupa ce produsul va ajunge in mainile lor.

Cei de la Samsung nu isi imagineaza ca scannerul pentru iris din Samsung Galaxy Note7 ar putea inlocui metoda standard de scanare a amprentelor, insa oferirea unui numar mai mare de optiuni pentru securizarea terminalelor este o metoda buna de a ii multumi pe utilizatori.

Accesorii

https://www.youtube.com/watch?v=a0a6Y9JvPqo

Un Samsung Galaxy Note7 nu putea veni si fara o serie de accesorii noi din partea celor de la Samsung, asa ca vorbim despre o noua carcasa cu tastatura fizica, care acopera partea din jos a ecranului pentru a usura tastarea pentru anumiti utilizatori, deci vorbim despre o regandirea  unui accesoriu urat, dar util pentru unii.

Pentru cei interesati de mai multa energie pentru baterie exista si o carcasa speciala, aceasta fiind deasemenea rezistenta la apa, asa ca Samsung are o serie de produse gandite special pentru cei care doresc sa cumpere noul sau smartphone.

Pasionatii de fotografie au deasemenea parte de o surpriza placuta din partea Samsung, compania lansand o carcasa speciala care aplica o lentila peste camera Samsung Galaxy Note7, aceasta putand fi schimbata in functie de nevoie si oferind posibilitatea de a inregistra poze mult mai bune decat in mod normal.

Lansarea in 19 august

Samsung Galaxy Note7 urmeaza sa fie lansat oficial pe pietele globale incepand cu data de 19 august, insa cei de la Samsung vor prelua precomenzi pentru terminal in perioada imediat urmatoare, astfel ca toti cei interesati vor putea achizitiona noul smartphone cu mult inainte ca el sa fie lansat oficial.

Cei interesati vor putea alege intre modele cu 64 GB – 256 GB spatiu de stocare, preturile acestora variind in functie de cantitatea de spatiu de stocare pe care o aleg.

Desi deocamdata nu este oficial, se zvoneste ca pretul Samsung Galaxy Note7 va incepe de la 850 de euro in Europa.