Banca Transilvania a lansat prima bratara pentru plati mobile

Banca Transilvania, una dintre cele mai mari banci de pe piata locala din Romania, a lansat zilele trecute, in premiera pentru tara noastra, o bratara contactless pentru plati mobile la comercianti, aceasta putand fi folosita in locul cardurilor contactless, sau standard, pentru a face plati.

Spre deosebire de cardurile contactless, bratara contactless BT permite platile la comercianti in aceeasi limita de 100 de lei fara a folosi un PIN, orice plata care are o valoare mai mare necesitand introducerea codului cardului pentru ca tranzactia sa fie efectuata si banii retrasi din cont.

Intr-o era in care exista tot mai multe gadget-uri care ne permit sa facem plati mobile extrem de simplu, bratara contactless a celor de la Banca Transilvania vine ca un produs util pentru multi clienti, insa nu toata lumea este dornica sa foloseasca un asemenea accesoriu legat de mana doar petnru a face plati mai usor.

Banca Transilvania lanseaza, in premiera pe piata din Romania, un instrument alternativ de plata,bratara contactless BT, care poate inlocui cardul la plata cumparaturilor. Aceasta ofera acces la contul curent in lei deschis la BT si posibilitatea de a plati contactless, indiferent de suma, in tara si in strainatate. Comisionul de emitere si pentru plata la comercianti este zero.

Majoritatea oamenilor prefera sa foloseasca un card contactless, sau un smartphone, pentru a face plati mobile, iar asta pentru ca multi poarta ceasuri sau alte accesorii la incheietura mainii, ori nu poarta nimic, deci pentru unii clienti diferentele dintre un card contactless si o bratara de acest gen nu vor exista.

Iata principalele caracteristici ale bratarii contactless lansata de Banca Transilvania :

  • Bratarile functioneaza ca un card bancar contactless, asa incat pentru platile de pana la 100 de lei nu este necesara introducerea PIN-ului;
  • Pot fi emise clientilor Bancii Transilvania care au card VISA de debit in lei sau, dupa caz, impreuna cu un astfel de card;
  • Clientii pot solicita o astfel de bratara in oricare dintre sucursalele si agentiile bancii;
  • Abonamentul lunar este de doar 3 lei / bratara;
  • Pentru inceput, stocul este de 3.000 de bratari contactless.

Ca sa fiu sincer, cred ca sistemele de plati mobile precum Apple Pay, sau Samsung Pay, sunt mult mai utile pentru clienti, asa ca eu astept cu nerabdare momentul in care ele vor avea suport oficial in Romania.

banca transilvania bratara plati