Samsung Galaxy Note7 are o functie similara iPhone

24

In Samsung Galaxy Note7, compania Samsung a implementat o functie speciala care are mienirea de a reduce oboseala generata de catre folosirea smartphone-ului in conditii de luminozitate scazuta, adica atunci cand utilizatorul sta noaptea in pat, sau il foloseste intr-o camera intunecata si foarte aproape de ochi.

Functia este similara cu cea Night Shift disponibila in iOS 9 inca din cursul acestui an, compania Apple considerand ca este important sa le protejeze ochii utilizatorilor, astfel ca tonalitatea culorilor ecranelor iPhone si iPad este modificata pentru ca lumina emisa de catre ecran sa aiba un impact mai mic asupra ochilor.

Acelasi lucru este oferit si de catre functia filtru de lumina albastra, blue light filter, din Samsung Galaxy Note7, ea putand fi activata automat de catre utilizatori direct din meniul de setari pentru ecran, functia facand automat modificarile pentru ecranul terminalului, in functie de lumina ambientala din jurul nostru.

Ce este filtrul pentru lumina albastra din Samsung Galaxy Note7

Cei de la Google au realizat deasemenea ca lumina albastra emisa de catre ecrane nu este buna pentru ochi si a decis sa implementeze o functie similara in Android 7, iar cei de la Samsung au preluat-o in terminalele lor, desi ele nu ruleaza noua versiune a sistemului de operare, asa ca utilizatorii Samsung Galaxy Note7 vor avea aceasta functie oferita in iPhone de cateva luni.

samsung galaxy note7 filtru lumina albastra

Desi ecranele OLED ale terminalelor Android emit mai putina lumina albastra decat ecranele LCD folosite in terminalele iPhone, iata ca o functie similara Night Shift este totusi oferita de catre Google si cei de la Samsung, iar anul acesta mai multe terminale Android o vor avea disponibila pentru utilizatori.

Indiferent cine de la cine s-a inspirat pentru implementarea acestei functii, important este ca utilizatorii au ceva de castigat din implementarea sa, astfel ca fie vorbim despre Samsung Galaxy Note7, iPhone, sau alte terminale Android, in final noi avem de castigat.