Facebook testeaza aplicarea de filtre in timp real pentru poze si video

1

Facebook incearca din rasputeri sa-i convinga pe utilizatori sa publice mai mult continut in cadrul retelei sale de socializare, astfel ca acum testeaza o noua functie care permite aplicarea de filtre pezte pozele si clipurile video pe care utilizatorii urmeaza sa le faca folosindu-si propriile dispozitive.

Functia este similara cu cele oferite de catre Snapchat, iar utilizatorii vor putea aplica aceste filtre peste un feed video live cu ceea ce inregistreaza camera terminalelor lor, aceste filtre fiind salvate automat in clipurile video si pozele pe care ei vor decide sa le captureze folosind aplicatia Facebook.

Diferenta intre aceste filtre si cele clasice sta in faptul ca acestea ale Facebook sunt aplicate inainte de inregistrarea pozei, deci utilizatorul stie cum sa isi pozitioneze camera inainte de a aplica filtrul, acelasi lucru fiind valabil si in cazul clipurilor video, chiar daca pentru acestea pot fi aplicate mai multe filtre in aceeasi inregistrare.

In momentul de fata aceste noi filtre sunt disponibile doar pentru utilizatorii din Brazilia, Canada si SUA, iar modificarile sunt limitate la cele care au legatura cu Jocurile Olimpice de la Rio, asa ca nu va ganditi ca pierdeti mare lucru deoarece functionalitatea nu este oferita inclusiv in Romania.

facebookfiltrelivepozevideo

In momentul in care sistemul devine activ, utilizatorii vor vedea o notificare precum cea din imaginea de mai jos, iar in acel moment sistemul va putea fi activat de catre ei, insa ramane de vazut cand va considera Facebook oportuna propagarea acestei modificari in intreaga lume.

facebookfiltrelive

facebookfiltrelive1