Android este invadat de malware, unul nou apare la fiecare 9 secunde

Malware-ul pune in pericol platforma Android.

Android are o problema extrem de grava cu malware-ul, acest sistem de operare mergand pe urmele celor de la Microsoft din acest punct de vedere, un raport recent indicand faptul ca la fiecare 9 secunde este lansat un nou tip de malware pentru aceasta platforma, deci vorbim despre un interes enorm al hackerilor.

In prima imagine de mai jos puteti descoperi ca lunar sunt descoperite sute de mii de noi versiuni de malware pentru Android, februarie fiind luna din acest an in care au fost descoperite cele mai multe tipuri de malware pentru sistemul de operare Android, martie fiind foarte aproape in urma sa, la fel ca si luna iunie.

In prima jumatate a anului 2016 au fost descoperite 1.7 milioane de versiuni de malware pentru Android, cu doar 600.000 de versiuni mai putin decat in intregul an 2015, iat expertii estimeaza ca anul acesta vor fi lansate aproximativ 4.2 milioane de versiuni de malware pentru sistemul de operare Android al Apple.

Malware – marea problema a Android

Conform acestui studiu, 68% dintre posesorii globali de smartphone-uri folosesc un terminal care ruleaza sistemul de operare Android, iar dintre acestia, 87% ruleaza o versiune neactualizata a sistemului de operare, deci nu beneficiaza de toata protectia pe care o ofera compania Google pentru dispozitive.

malware android lunar

Desi cei de la Google se lupta pentru a actualiza Android cu rezolvari de vulnerabilitati si imbunatatiri ale sistemelor de securitate, producatorii terminalelor nu se grabesc sa lanseze aceste actualizari pentru proprii utilizatori, asa ca acestia sunt mai mereu in pericol foarte mare din cauza hackerilor.

malware android lunar 1

Daca ne uitam la evolutia malware-ului, puteti observa ca intre 2012 si 2013 numarul de versiuni descoperite a crescut de peste 5 ori, numarul total dublandu-se in decursul a doi ani, insa el s-ar putea dubla din nou in decursul unui singur an, semn ca exista multi bani care pot fi facuti din malware.

Singura parte buna in toata aceasta problema sta in faptul ca majoritatea malware-ului este concentrat in China, conform acestui studiu, asa ca majoritatea utilizatorilor de pe planeta nu sunt chiar atat de afectati de acasta problema majora a platformei Google, insa lucrurile se vor schimba cu siguranta in curand.

18 COMENTARII

  1. La android nu intri bine pe internet ca iti baga cate 5-6 reclame dalea cu bateria este deteriorata , aveti un virus ,bla bla , Tot cea mai sigura platforma este ios si nu l as da never pe un android.

  2. Nu baiatu , spre deosebire de tine ( un bogat ) eu mi-am permis sa am ambele platforme .
    In schimb TU ,,, esti un troll Apple fara viitor ce bate doar campii .

  3. Eu ti-am spus de multe ori , spre deosebire de tine in 2006 am pus mana pe iPhone , nu e nevoie sa-mi spuna un neica nimeni ce sa fac .

  4. mie nu imi trebuie 2 telefoane ca sa fiu bogat…probabil saracii umbla cu 2 telefoane si 2 cartele ca sa aibe convorbiri in retea

  5. @Viorel numai la android am intampinat aceasta problema cu bannere si reclame la fiecare pas .. la iphone nu am intampinat asa ceva