Samsung si-ar fi otravit 200 dintre angajati

Conform unei organizatii asiatice care incearca sa protejeze drepturile angajatilor din cadrul fabricilor care produc componente pentru terminale mobile, Samsung ar fi otravit 200 de angajati din fabricile care produc ecrane LCD si semiconductori, produse chimice necunoscute fiind, aparent, la baza intregii probleme.

Se pare ca angajati de 20 si 30 de ani sunt acum bolnavi de leucemie, lupus, limfom si scleroza multipla, iar 76 dintre ei au decedat, guvernul sud-coreean facand, in aparenta, destul de dificila misiunea avocatilor victimelor de a obtine despagubiri de la compania Samsung pentru otravirile suferite.

Mai mult decat atat, guvernul din Coreea de Sud le-ar fi permis celor de la Samsung sa nu divulge informatii privind produsele chimice toxice la care angajatii au fost expusi, astfel ca avocatii acestora n-ar fi reusit sa obtina in instanta compensatii pentru toate problemele medicale ale angajatilor.

Desi oficial nimeni nu a putut obtine despagubiri de la Samsung, avocatii companiei ar fi oferit nu mai putin de 864,000 unui tanar de 22 de ani pentru a nu divulga informatii privind acest incident, tanarul decedand dupa o lunga lupta cu leucemia, insa aici vorbim despre doar una dintre victimele otravirii.

In a situation where people’s lives are at stake, (Samsung) brought uninformed kids from the countryside and acted like money is everything, using them as if they were disposable cups. There was never any education (at the factory) about what kind of chemicals could be bad so that we could be more careful.

Alti angajati care si-au pierdut vederea, sau au fost diagnosticati cu scleroza multipla, afirma ca nimeni nu le-a facut instructaj in cadrul fabricilor Samsung pentru a-i atentiona in legatura cu pericolul la care se expun din cauza produselor chimice folosite acolo, o angajata care a facut cancer in fabrica spunand ca Samsung a adus tineri de la tara de care s-a folosit ca si cum ar fi pahare de unica folosinta.