Apple va construi un centru de date in Irlanda

Planurile companiei Apple de a construi un centru de date in Irlanda au fost aprobate de catre autoritatile locale, asa ca cei din Cupertino vor investi intr-o noua locatie din care vor putea distribui mai rapid continutul multimedia din iCloud sau AppStore catre toti clientii europeni care folosesc iDevice/Mac-uri.

Compania Apple a anuntat acum cateva luni ca intentioneaza sa investeasca 950 de milioane de dolari in decursul a 18 luni, unul dintre marile avantaje fata de alte proiecte similare sta in faptul ca intregul centru de date urmeaza sa fie sustinut doar prin energie regenerabila, acest lucru fiind extrem de important pentru autoritatile locale.

Desi cei de la Apple vor aduce 1 miliard de dolari in economia locala, vor crea locuri de munca si nu vor afecta mediul inconjurator multumita modului in care vor genera energie electrica pentru centrul de date, unele plangeri au fost facute impotriva proiectului, americanii facand promisiuni pentru a le rezolva.

Pentru ca planul sa fie aprobat, cei de la Apple au fost de acord sa reduca numarul de locuri de parcare din locatie, sa refaca fauna distrusa, sa limiteze nivelul de zgomot din zona si sa ingroape toate cablurile care vor transporta energia electrica si vor facilita transferul de date inspre si dinspre centrul de date.

Desi Apple dorea sa deschida noul centru de date pana la sfarsitul acestui an, se pare ca el va fi deschis abia anul viitor, dar va acoperi necesitatile companiei in urmatorii 10 – 15 ani.

A number of third party appeals were lodged with An Bord Pleanála against the decision of Galway County Council to grant planning permission for the development. The Board’s decision is to grant permission for the proposed development with revised conditions.

A separate application from Apple Distribution Limited was also lodged on 12th February, 2016 to allow for a 220kV electricial substation and a number of towers. This case was also considered by the Board on 10th August, 2016. The Board’s decision is to approve the proposed development.