iPad si terminalele mobile reduc accidentele aviatice

Tabletele si terminalele mobile reduc frecventa accidentelor aviatice conform unui studiu publicat in cursul acestei zile de catre autoritatea aeronautica din SUA, aceasta afirmand ca in 2015 s-au inregistrat 1.03 accidente pentru fiecare 100.000 de ore de zbor, cel mai mic nivel inregistrat in ultimele decenii.

Vorbim aici despre zboruri cu avioane private si nu despre cele comerciale, iar aplicatiile pentru tablete si terminalele mobile sunt cele care s-au dovedit a fi de foarte mare ajutor, ele oferindu-le pilotilor informatii importante privind starea vremii, acestia stiind din timp ce zone trebuie sa evite pentru a nu risca un accident fatal.

Desi zborurile private nu sunt la fel de multe precum cele comerciale, SUA este o tara in care au loc foarte multe zboruri de acest gen, asa ca statistica este una destul de interesanta, chiar daca numarul acestui tip de calatorii a scazut usor anul trecut, importanta terminalelor mobile in carlinga nu poate fi ignorata.

Tabletele au inceput sa fie folosite nu doar in zborurile private, ci si in cele comerciale, dar asta inca de acum cativa ani de zile, inlocuirea manualelor de zbor si a hartilor clasice permitand reducerea greutatii totale a avioanelor cu cateva zeci de kilograme, liniile aeriene fiind foarte bucuroase sa faca aceasta schimbare.

Among the factors credited for the decline: better training of pilots and technological advancements that make planes easier to fly and provide up-to-date weather and other information. That can range from advanced crash-avoidance systems to apps for mobile devices. Electronic devices, including aviation applications for Apple Inc. iPads and other mobile devices, are giving pilots much better weather information than just a few years ago, and newer planes are easier and safer to fly, he said.

Pilotii au afirmat in repetate randuri ca folosirea tabletelor in carlinga este extrem de benefica si ca ii ajuta extrem de mult in munca de care o depun in timpul transporturilor aeriene de persoane sau marfuri, asa ca ne putem astepta ca acest tip de terminale mobile sa fie folosite mai des in tot felul de zboruri.

ipad avion