Iata de la cine ia sfaturi presedintele Apple, Tim Cook

Tim Cook este presedintele Apple de aproximativ 5 ani de zile, iar in aceasta perioada el a luat o varietate de decizii mai mult sau mai putin controversate cu privire la viitorul companiei pe care o conduce, iar daca v-ati intrebat vreodata cine il sfatuieste in viata de zi cu zi, ei bine CEO-ul a dezvaluit totul ieri.

Printre cele mai cunoscute persoane de la care cere Tim Cook sfaturi se numara fostul presedinte al SUA, Bill Clinton, presedintele bancii Goldman Sachs, Lloyd Blankfein si celebrul investitor Warren Buffett, toti acesti oameni ajutandu-l pe actualul presedinte Apple sa ia deciziile cele mai bune in situatii dificile.

Tim Cook s-a bazat pe sfaturile lui Warrent Buffett atunci cand a luat decizia de a returna banii actionarilor care au investit in actiunile companiei Apple, el afirmand ca desi cere sfaturi, nu actionat intotdeauna in baza recomandarilor facute de catre acesti oameni, lucru care este perfect normal.

When I was going through [the question of] what should we do on returning cash to shareholders, I thought who could really give us great advice here? Who wouldn’t have a bias? So I called up Warren Buffett. I thought he’s the natural person, and so I try to go through that process on everyone. That doesn’t mean I always do what they say.

Cand a venit momentul sa apere decizia de a tine doua treimi din banii Apple in afara SUA si evita sa plateasca taxe pentru acele sume, Tim Cook s-a bazat pe presedintele Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, pentru sfarturi deoarece acesta a trecut printr-o situatie similara cu banca pe care o reprezinta.

Pe fostul presedinte american Bill Clinton, Tim Cook l-a intalnit cu ajutorul vaduvei lui Steve Jobs, Laurene, aceasta fiind una dintre persoanele foarte apropiate de Tim Cook, ea cunoscand dragostea pe care el o are fata de compania Apple, lucru pe care il avea si Steve Jobs.

For the hearing [about Apple’s tax practices in 2013], I’ve never testified in front of Congress before. So I called up [Goldman Sachs CEO] Lloyd Blankfein, because I looked back to say who’s done this before? I knew Lloyd and thought he’d be honest with me. I called up President Clinton. He knows a lot about the politics. I’d not met him through a political connection. I’d met him through the foundation. I went to Laurene, Steve’s wife. Laurene has the lens of knowing me and deeply understanding Apple.

Mai multe detalii interesante gasiti in acest interviu.

11 COMENTARII

  1. bine nu se publica pt ca EU nu sunt o persoana publica.Dar si de la mine ia sfaturi.Cine credeti ca l-a sfatuit sa puna mana sa elimine cpu facute de samsung si sa adopte OLED pt la anul? EU. Sa imi pupati mana

  2. Posibil ca fizic sa ai vârsta mea, însă mintea cred ca nu ți-a depășit vârsta de 10 ani… Trist! Pune mâna si apuca-te sa faci ceva productiv, ca de ăștia ca tine, care nu fac nimic toată ziua decât stau si dau din gura este plină țara.

  3. M-as mira sa ai vreun om in subordine. Dar sa presupunem ca e adevărat ce indrgi tu pe aici, daca le vorbești si te exprimi cum o faci pe aici… Cred ca rad si cu fundul de tine.:))

  4. Ptiu’… Ai stat 3 ore sa clocești “replica” asta? :)))
    Auzi, măcar dacă vrei sa fii maimuțoiul acestui blog, stai puțin si clocește mai mult, poate totuși iese ceva mai interesant.