iOS si Android au generat 99% din vanzarile smartphone

iOS si Android au dominat fara drept de apel piata smartphone, insumand 99% din totalul vanzarilor inregistrate in al doilea trimestru al 2016.

iOS si Android au generat 99% din totalul vanzarilor de smartphone-uri din lumea intreaga in T2 2016, cele doua sisteme de operare stabilind un nou record in ceea ce priveste cota totala de piata detinuta intr-un trimestru fiscal in ceea ce priveste vanzarile pentru acest tip de terminale mobile.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, procentul a crescut de la 96.8% la 99%, deci Windows Phone, Blackberry si celelalte sisteme de operare mai putin cunoscute au inregistrat o scadere dramatica a vanzarilor, fiind in momentul de fata aproape inexistente in ecuatia vanzarilor de smartphone-uri.

Conform unei estimari facute de catre cei de la Gartner, in lumea intreaga s-au vandut 297 de milioane de terminale Android, 44.3 milioane de iPhone-uri, 1.9 milioane de terminale Windows Phone, 400 de mii de terminale Blackberry si inca 680 de mii de smartphone-uri care rulau alte sisteme de operare.

iOS si Android – regii smartphone-urilor

In contxtul actual, diferenta dintre iOS si Android este colosala in ceea ce priveste cota de piata in segmentul smartphone, insa acest lucru este normal deoarece vorbim despre o companie care lupta cu alte cateva mii, Samsung fiind singurul producator care a depasit compania Apple in vanzarile de smartphone-uri, deocamdata.

ios android record vanzari smartphone

Problema cea mai mare exista totusi la Windows Phone, vanzarile smartphone-urilor care ruleaza acest sistem de operare scazand la un sfert din ceea ce erau in aceeasi perioada a anului trecut, in cazul terminalelor Blackberry situatia fiind similara, restul smartphone-urilor mai putin cunoscute inregistrand vanzari injumatatite in T2 2016.

Dintre toate sistemele de operare, doar cele Android au inregistrat o crestere in vanzari in T2 2016, mai exact s-au vandut cu 25 de milioane de terminale Android mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta diferenta contribuind si la o crestere cu 14 milioane de unitati a numarului total de smartphone-uri vandute pe glob.

Desi pare greu de crezut, este putin probabil ca suprematia iOS si Android sa se opreasca prea curand, mai ales ca Windows Phone si Blackberry sunt aproape moarte, vanzarile lor scazand fara vreo posibila crestere in viitor.