Bateria care dubleaza autonomia smartphone

Bateria smartphone care poate dubla autonomia iPhone este in proces de dezvoltare si pregatita pentru a fi lansata pe pietele globale anul viitor.

O noua baterie pentru smartphone este in proces de dezvoltare in momentul de fata, iar conform cercetatorilor care o pregatesc pentru lansare pe pietele globale, ea ar urma sa fie pregatita pentru implementare in telefoane mobile chiar din cursul anului viitor si ar putea dubla autonomia terminalelor mobile.

SoldEnergy Systems este compania care dezvolta noua baterie ce promite sa dubleze autonomia oricarui smartphone, iar asta in conditiile in care ea are o capacitate injumatatita fata de cea a bateriei iPhone 6S, realizarea cercetatorilor fiind remarcabila, dar deocamdata doar din punct de vedere teoretic.

Noua baterie va fi mai subtire decat cele actuale folosite in smartphone, dar partea interesanta este ea foloseste si un nou tip de lichid care nu se aprinde la fel de usor precum cele folosite in bateriile actuale, deci riscul ca terminalul sa ia foc scade considerabil, indiferent de problemele bateriei.

Practic, aceste baterii par a fi visul oricarui posesor de smartphone, mai ales ca pot stoca de 2 ori mai multa energie decat bateriile actuale si nu prezinta riscuri pentru telefoane, insa de la vis la realitate este o cale foarte lunga si producatorii vor ezita probabil sa le foloseasca prea curand, producerea lor in masa fiind probabil destul de dificila.

Cu o densitate dubla pentru stocarea de energie, putem face o baterie care are o dimensiune injumatatita, dar ofera aceeasi autonomie precum o baterie litiu-ion. Sau, putem face o baterie care are aceeasi dimensiune precum una litiu-ion, dar care ofera o autonomie de 2 ori mai buna.

Cercetatorii care au dezvoltat aceasta baterie sustin ca ea poate intra in productie in masa in cursul acestui an, insa ramane de vazut care vor fi costurile pentru a fabrica zeci sau sute de milioane de astfel de baterii in fiecare an pentru implementare in orice fel de smartphone vandut in lumea larga.

baterie dubla iphone

baterie smartphone dublare autonomie