Nokia va lansa telefoane Android in 2016

Nokia va lansa primele telefoane Android la sfarsitul anului 2016, un manager al companiei confirmand totul pentru presa din China.

Nokia va lansa telefoane Android in 2016 conform unor informatii furnizate de catre unul dintre managerii companiei finlandeze, al patrulea trimestru al acestui an fiind perioada in care produsele urmeaza sa fie anuntate oficial, producatorul revenind astfel in liga mare a fabricantilor de smartphone-uri.

Ca Nokia va lansa telefoane Android nu este o surpriza, iar asta pentru ca finlandezii oferisera cateva indicii cu privire la planurile lor pentru viitor inca de la inceputul acestui an, interdictia de a lansa asemenea dispozitive, impusa de vanzarea diviziei mobile catre Microsoft, urmand a expira in perioada urmatoare, asa ca ei au “mana libera” sa faca orice doresc.

Nokia nu va lansa doar telefoane Android, ci si tablete cu acelasi sistem de operare, finlandezii incercand sa reintre pe piata terminalelor mobile facand destul de multa “galagie”, iar avand in vedere istoria cu aceasta companie, ne putem astepta la aparitia unor dispozitive destul de interesante din partea lor, pana la sfarsitul anului 2016.

Primele telefoane Nokia Android ajung pe piata in 2016

Desi multi s-ar astepta ca Nokia sa lanseze telefoane Android ieftine, se pare ca finlandezii au in plan sa aduca pe piata doua smartphone-uri premium care ruleaza Android 7, asa ca utilizatorii vor avea cel mai probabil parte de o surpriza placuta in momentul aparitiei lor pe piata, sa cum ar fi si normal dupa peste 2 ani de pauza.

Acestea doua si inca unul sau alte doua telefoane inteligente Nokia cu sistem de operare Android sunt in plan pentru lansare pana la sfarsitul anului 2016, insa aducerea lor pe piata depinde de finalizarea procesului de dezvoltare, astfel ca lansarea ar putea fi amanata pana in 2017.

Deocamdata nu se cunosc detalii cu privire la telefoanele Android ale Nokia, insa cred ca am putea vorbi despre o revenire a unui jucator foarte important pe piata smartphone intr-un moment in care iOS si Android au 99% din piata globala, restul sistemelor de operare fiind practic inexistente in momentul de fata.

nokia lanseaza telefoane android in 2016