Apple si BMW ar putea colabora in viitor

BMW si Apple ar putea colabora pentru a aduce noua masina a americanilor pe piata inainte de 2021, termenul limita stabilit pentru lansarea sa.

BMW si Apple ar putea colabora pentru lansarea masinii electrice si eventual autonome pe care cei din Cupertino o pregatesc pentru lansare in urmatorii 5 ani. Desi Apple dorea sa aduca masina pe piata pana in 2019, problemele aparute in procesul sau de dezvoltare o forteaza sa extinda data pentru anul 2021, in cel mai bun caz.

Avand in vedere problemele actuale, analistii americani sunt de parere ca BMW si Apple ar putea colabora pentru ca aceasta masina sa ajunga in mainile consumatorilor. BMW si Apple au negociat o posibila colaborare in cursul anului trecut, insa acele discutii n-au avut o finalitate pozitiva, dar asta nu inseamna ca nimic nu s-ar putea intampla.

Anul trecut BMW a vandut 1.9 milioane de automobile cu un pret mediu de vanzare de 75.000 de dolari, incasarile companiei doar din vanzari fiind de 142 de miliarde de dolari. Cu cifre de acest gen, excluzandu-le pe cele generate din service-urile BMW, cei de la Apple au oportunitatea de a colabora cu un partener de succes.

Succesul companiei germane este practic motivul pentru care analistii cres ca BMW si Apple ar putea colabora pentru lansarea unei masini, experienta fabricantului fiind deasemenea importanta. Apple are nevoie de o companie care sa o ajute sa-si finalizeze proiectul si eventual sa-i produca masina, iar cei de la BMW par sa fie preferati, Tim Cook fiind fan al marcii.

Suntem de parere ca Apple ar putea lansa unele tehnologii pentru automobile inainte de anul 2012, pe masura ce-si dezvolta masina. De exemplu, sistemul de ghidare autonoma a masinilor ar putea fi lansat inainte prin intermediul unui partener, sau am putea vedea functii avansate pentru CarPlay. In ceea ce priveste piata, am spus in trecut ca BMW ar putea fi cel mai bun partener pentru Apple in vederea dezvoltarii masinii.

Partea interesanta a informatiilor oferite de catre analisti sta in faptul ca ei au destul de multa incredere ca Apple ar putea lansa noi tehnologii pentru automobile pana in 2021. Stim ca Apple dezvolta un sistem de ghidaj autonom pentru automobile, iar el ar putea ajunge pe piata inaintea masinii Apple, daca va fi dezvoltat complet.

Indiferent ce va reusi Apple sa faca in ceea ce priveste masina sa autonoma si electrica, este cat se poate de clar ca in Cupertino exista foarte mare interes pentru a aduce asemenea tehnologii pe piata.

masina apple bmw

13 COMENTARII

  1. Cand Apple va colabora cu BMW , eu ma despart de ei dupa ce le folosesc masinile de 25 de ani . Cred ca at fi ultimul lucru pe care as vrea sa-l vad intr-un BMW – icoanele alea patrate , stupide pe display-ul masinii , Siri sau restrictiile uzuale ale Apple .

  2. Doar propaganda americana sorine , doar nu ai impresia ca BMW compromite o afecere de 140 miliarde pe an ajutand o companie recunoscuta ca fiind extrem de perversa si egoista .
    Tu ai impresia ca procesele cu Samsung sunt pentru a proteja trei iconite si doua forme geometrice .

  3. stai calm ca mai toate brandurile auto au avut si ei probleme cu rechemari etc…Apple ramane un brand usor de imbunatatit fata de cele din industria auto

  4. Da , saracul de mine nu stiu nimic , cu toate ca ma ocup de vreo 12 ani cu diagnoza , codarea , programarea , hack-uirea softului si sistemelor BMW , reparatii , upgrade-uri .
    Ce ai cu saracia aia de CarPlay care nu inseamana nimic decat ca telefonul are permisiunea sa foloseasca display-ul masinii . Si e doar pe cateva modele low end de la BMW .
    Car computerele BMW-ului se numesc CCC, CIC, NBT si in alea si softul lor , Apple nu are acces si nici nu cred ca va avea vreodata .

  5. asta zic ai ca alternativa ceva de la apple prin car play..deci nu stiu ce legatura are comentariul tau. Daca apple colaboreaza cu bmw, este pt produs Apple si nu pt bmw

  6. este alternativa…deci daca exista colaborare va fi pt un produs apple sau ceva legat de ei…iar daca nu, atunci este tot ceva ca alternativa pt BMW. momentan bmw are sistemul iDrive cel mai intuitiv momentan, este peste comand online meu si chiar si peste MMI audi

  7. Tu ai vazut interfata NBT de acum a BMW ? Ti se pare ca patratele alea rosii si verzi sunt vreo revolutie ? Interfata CCC conceputa prin anul 2000 de BMW si utilizata in seria 7 , si apoi cea din 2003 folosita in seria 5 si apoi 3 ti se par penibile ? Pai atunci Apple nu avea nici macar patratele alea urate cu colturi rotunjite .