Apple si BMW ar putea colabora in viitor

BMW si Apple ar putea colabora pentru a aduce noua masina a americanilor pe piata inainte de 2021, termenul limita stabilit pentru lansarea sa.

13

BMW si Apple ar putea colabora pentru lansarea masinii electrice si eventual autonome pe care cei din Cupertino o pregatesc pentru lansare in urmatorii 5 ani. Desi Apple dorea sa aduca masina pe piata pana in 2019, problemele aparute in procesul sau de dezvoltare o forteaza sa extinda data pentru anul 2021, in cel mai bun caz.

Avand in vedere problemele actuale, analistii americani sunt de parere ca BMW si Apple ar putea colabora pentru ca aceasta masina sa ajunga in mainile consumatorilor. BMW si Apple au negociat o posibila colaborare in cursul anului trecut, insa acele discutii n-au avut o finalitate pozitiva, dar asta nu inseamna ca nimic nu s-ar putea intampla.

Anul trecut BMW a vandut 1.9 milioane de automobile cu un pret mediu de vanzare de 75.000 de dolari, incasarile companiei doar din vanzari fiind de 142 de miliarde de dolari. Cu cifre de acest gen, excluzandu-le pe cele generate din service-urile BMW, cei de la Apple au oportunitatea de a colabora cu un partener de succes.

Succesul companiei germane este practic motivul pentru care analistii cres ca BMW si Apple ar putea colabora pentru lansarea unei masini, experienta fabricantului fiind deasemenea importanta. Apple are nevoie de o companie care sa o ajute sa-si finalizeze proiectul si eventual sa-i produca masina, iar cei de la BMW par sa fie preferati, Tim Cook fiind fan al marcii.

Suntem de parere ca Apple ar putea lansa unele tehnologii pentru automobile inainte de anul 2012, pe masura ce-si dezvolta masina. De exemplu, sistemul de ghidare autonoma a masinilor ar putea fi lansat inainte prin intermediul unui partener, sau am putea vedea functii avansate pentru CarPlay. In ceea ce priveste piata, am spus in trecut ca BMW ar putea fi cel mai bun partener pentru Apple in vederea dezvoltarii masinii.

Partea interesanta a informatiilor oferite de catre analisti sta in faptul ca ei au destul de multa incredere ca Apple ar putea lansa noi tehnologii pentru automobile pana in 2021. Stim ca Apple dezvolta un sistem de ghidaj autonom pentru automobile, iar el ar putea ajunge pe piata inaintea masinii Apple, daca va fi dezvoltat complet.

Indiferent ce va reusi Apple sa faca in ceea ce priveste masina sa autonoma si electrica, este cat se poate de clar ca in Cupertino exista foarte mare interes pentru a aduce asemenea tehnologii pe piata.

masina apple bmw