Lansarea masinii Apple a fost amanata pana in 2021

Masina Apple este unul dintre cele mai importante proiecte care se afla in proces de desfasurare in Cupertino in momentul de fata, Tim Cook avand asteptari mari de la un produs care ar trebui sa ii permita companiei sale sa intre pe o piata pe care pana in prezent nu a putut-o accesa in vreo masura.

Masina Apple este in proces de dezvoltare din 2014 si Apple a angajat sute de ingineri de la companii precum Tesla, Ford, General Motors, Audi, BMW, Chrysler, Nvidia, si multe altele, insa in ciuda numarului mare de persoane care lucreaza la dezvoltarea proiectului, se pare ca el a ramas in urma programului stabilit pentru lansare.

La inceputul acestui an seful proiectului Titan, asa cum este el cunoscut in cadrul Apple, a parasit compania si inlocuitorul sau nu pare sa fi reusit sa aduca lucrurile pe fagasul lor normal, sau cel putin aceasta este impresia pe care o lasa deocamdata angajatii care lucreaza la dezvoltarea masinii Apple.

Cei din Cupertino stabilisera anul 2020 pentru lansarea oficiala a masinii electrice, insa se pare ca problemele intalnite pana in prezent au fortat sefii proiectului sa amane cu inca 1 an data la care masina ar trebui sa ajunga pe piata, insa chiar si asa, nu este sigur daca ea va ajunge sau nu in magazine in acea data.

Grupul a intampinat o varietate de dificultati, conform unor persoane care au fost informate privind evolutia proiectului Titan. Seful proiectului a parasit Apple in ianuarie, un semn ca lucrurile nu evoluau in mod pozitiv. Una dintre persoanele care a lucrat temporar la proiectul Titan a fost informata ca Apple intentiona sa lanseze produsul pana in 2020, insa ca obiectivul s-a schimbat pentru anul 2021.

Majoritatea oamenilor care dezvolta masina Apple lucreaza in Sunnyvale, California, acolo cei din Cupertino cumparand si inchiriind diverse spatii pentru a-si putea dezvolta in liniste produsul, inca minim 5 ani de dezvoltare despartindu-l de momentul in care Apple ar trebui sa il prezinte in mod oficial lumii intregi.

Visul celor de la Apple de a lansa o masina electrica si, poate, autonoma este deocamdata departe de a fi finalizat, insa avand in vedere vastele resurse financiare de care compania dispune, este greu de crezut ca el nu va fi finalizat si produsul nu va fi atat de grozav precum se asteapta intreaga lume.