Apple a negociat cu BMW si Daimler fabricarea propriei masini

Compania Apple a fost implicata in negocieri avansate cu BMW si Daimler pentru ca una dintre cele doua companii sa produca viitoarea masina pe care cei din Cupertino intentioneaza sa o lanseze pe piata pana in cursul anului 2020.

Negocierile cu BMW au esuat in cursul anului trecut, in timp ce negocierile cu Daimler au esuat in primavara acestui an, compania Apple dorind sa controleze in totalitate datele privind utilizarea masinii si sa integreze multiple servicii iCloud, germanii avand idei diferite.

Ambele negocieri au fost raportate anul trecut de catre publicatii din Europa si SUA, iar desi ele s-au incheiat fara un rezultat pozitiv pentru compania Apple, exista totusi sanse ca ele sa fie reluate in cursul acestui an sau in cursul anului urmator.

V-am spus zilele trecute ca Apple ar fi interesata sa colaboreze cu o subsidiara austriaca a companiei Magna, ea asambland masini pentru BMW, insa ramane de vazut daca negocierile vor avea aceeasi finalitate precum in cazul celor cu BMW sau Daimler.

German carmakers Daimler and BMW have ended talks with Apple over a cooperation deal on an electric car. Apple’s plan has been to develop a highly-networked electric car that would also be at least partially self-driving. Sources said the talks with both German carmakers collapsed over the key questions of who would lead the project and, above all, which company would have ownership of the data.

Conform informatiilor de astazi, compania Apple ar dori nu doar ca serviciile iCloud sa fie integrate in majoritatea functiilor masinii, dar ar dori ca ea sa fie partial autonoma, deci are probabil un software de ghidaj autonom in proces de dezvoltare in laboaratoarele sale.

Era de asteptat ca Apple sa doreasca sa integreze iCloud in tot ceea ce tine de masina sa, insa ramane de vazut cata lume va fi intr-adevar entuziasmata de acest lucru si ce companii vor fi dornice sa colaboreze cu ea, din moment ce ea vrea intregul control asupra a tot ceea ce are legatura cu automobilul.

2 COMENTARII