Apple si Samsung incaseaza tot profitul industriei smartphone

Apple si Samsung au incasat din nou tot profitul industriei smartphone in cei de-al doilea trimestru fiscal al anului 2016, lucru care era usor de prevazut. De cativa ani incoace Apple si Samsung reusesc sa adune tot profitul facut de catre producatorii de smartphone, iar situatia are sanse mici sa se schimbe prea curand.

Conform unei analize facute pentru incasarile din piata smartphone, Apple a incasat in T2 2016 75% din profitul intregii industrii smartphone, cu incasari operationale de 9.128 miliarde de dolari. Procentul este cu 9% mai mic decat cel incasat in aceeasi perioada a anului trecut, dar si cu 16 procente mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului 2015.

De cealalta parte, Samsung a incasat 31% din profitul intregii industiri smartphone, cu incasari operationale de 3.703 miliarde de dolari, adica peste o treime din ceea ce a inasat Apple. Pentru Samsung aceasta este cea mai mare parte din profitul total incasata in ultimii ani, in T2 2015 Samsung incasand doar 19% din profitul total.

Pentru Apple situatia este foarte grea, cei din Cupertino pierzand peste 2.6 miliarde de dolari in  incasari operationale fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta fata de T1 2016 fiind de 3.7 miliarde. Samsung a castigat in schimb 1.3 miliarde de dolari fata de T2 2015 si numai 400 de milioane de dolari fata de primul trimestru fiscal al 2016.

In total, Apple si Samsung sunt creditate cu castigarea a 106% din profitul intregii industrii a producatorilor de smartphone, iar asta pentru unii au pierdut bani. Mai exact, Microsoft Blackberry, LG si HTC au pierdut bani producand smartphone-uri, insa situatia nu este noua pentru niciuna dintre aceste companii, din pacate.

Per total, incasarile operationale ale producatorilor de smartphone-uri au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar asta in ciuda faptului ca incasarile au crescut. Din pacate pentru majoritatea producatorilor de smartphone-uri, strategiile lor de business sunt falimentare, Apple si Samsung ramanand in continuare singurele companii profitabile.

profit samsung apple

10 COMENTARII

  1. Sa nu mai vorbim cu quick charge 2 si 3 cat de repede se duce bateria…super amoled are viata mai scurta..deci deja 2 componente mari care conteaza mult pt cei ce au nevoie de piata “second hand” si din aceasta cauza si programul Recycling merge asa de bine la Apple