Microfoanele proaste afecteaza functionalitatea Siri, Google Now

Siri si Google Now functioneaza prost pentru ca microfoanele din terminalele noastre mobile nu inregistreaza corect vocile utilizatorilor.

Daca sunteti nemultumiti ca Siri sau Google Now nu recunosc asa bine comenzile voastre, puteti da vina pe microfonul prost implementat in iPhone, iPad sau terminalele Android. Informatiile vin de la un expert din industrie, acesta afirmand ca microfoanele n-au mai fost imbunatatite de aproximativ 4 ani de zile, iar acest lucru conteaza.

Conform lui, microfoanele actuale folosite in terminale mobile, sau produse precum Amazon Alexa, nu sunt capabile sa inregistreze vocile persoanelor aflate la distanta de cativa metri de ele. Mai mult decat atat, nu se descurca asa bine in anularea zgomotelor ambientale, afectand serios functionalitatea asistentilor virtuali.

Mai mult decat atat, aceste microfoane consuma si foarte multa energie daca sunt constant deschise pentru a ne asculta vocile, problema fiind una mare. In aceasta idee, Apple si alti producatori de terminale mobile cer dezvoltarea de noi tipuri de microfoane care sa inregistreze mai usor vocile noastre si sa consume mai putina energie in proces.

Desi cei de la Apple si alti producatori cer asta, este nevoie de ajutor si din partea companiilor care produc aceste microfoane pentru terminalele mobile. Fara inovatii din partea lor, producatorii de smartphone si tablete nu prea au ce face pentru a oferi o experienta mai buna pentru utilizatorii asistentilor virtuali.

In aceasta idee, pana cand microfoanele vor fi imbunatatite, Siri, Google Now si alti asistenti personali nu vor functiona chiar atat de bine. Nimeni nu stie cat va dura pana cand vom avea microfoane mai bune pentru terminalele noastre mobile, dar cand ele vor veni, ne vom putea bucura mai mult de acest tip de software.

siri google now microfon