Prima Pagina Apple Tim Cook a facut 36 de milioane de dolari zilele trecute

Tim Cook a facut 36 de milioane de dolari zilele trecute

Saptamana aceasta v-am spus ca Tim Cook a primit actiuni in valoare de 100 de milioane de dolari de la compania Apple pentru cei 5 ani petrecuti in functia de presedinte. Toate aceste actiuni pot fi vandute in orice moment, iar miercuri Tim Cook a vandut echivalentul a 36 de milioane de dolari pe bursele americane.

Practic, saptamana aceasta Tim Cook a primit 1.26 milioane de actiuni Apple, un total 2.24 milioane de actiuni fiindu-i acordate in cei 5 ani petrecuti in functia de presedinte. Dintre toate, el a vandut miercuri aproximativ 334.000 de actiuni la preturi care variaza intre 106.69 si 107.92, incasand un total de 36 de milioane de dolari.

Chiar daca Tim Cook a vandut multe actiuni, asta nu inseamna ca el este ingrijorat in legatuar cu performantele Apple, ci ca doar doreste sa aiba bani pentru orice are nevoie. Majoritatea presedintilor de companii vand actiuni pentru a avea bani pentru orice fel de cheltuieli, iar ceea ce a facut Tim Cook nu este diferit cu nimic.

Tim Cook inca mai are peste 1 milion de actiuni ale companiei Apple, acestea valorand peste 100 de milioane de dolari in momentul de fata, iar in urmatorii ani urmeaza sa primeasca altele. In total Tim Cook avea promise actiuni in valoare de 500 de milioane de dolari de la Apple, el primind deja aproximativ jumatate dintre ele.

tim cook vanzare actiuni

 • cristi

  Bani aruncati in vant…

 • burn

  Oricum…noaptea nu doarme liniștit…si o viața normala nu duce :))

 • V.P

  Dar cine duce in ziua de azi o viata normala ??

 • Viorel Predatorul

  Alexandru, hai să o lăsăm așa… Dacă dumneavoastră vă faceți cultura financiară din filme, eu nu vreau să continui dialogul. Eu sunt profesionist în managementul riscului financiar, și am experiență în domeniul financiar corporatist mai mulți ani decât au trăit mulți dintre cei care comentează pe site. Sunt specializat în evaluarea derivativelor, fac modelare financiară, și multă experiență în analiză financiară corporatistă :))
  Cred că știu mai multe despre piețele de capital și despre managementului riscului decât oricine altcineva care comentează aici.

  De curiozitate, nu am auzit niciodată de noțiunea “impartirea riscului”; nu face parte din jargonul financiar. La ce se referă, și mai ales, ce legătură are cu ceea ce am scris eu.

 • adi

  @burn, la câți bani are mai liniștit ca tine doarme :)))))