Spotify pedepseste artistii care colaboreaza cu Apple Music

Spotify refuza sa promoveze artistii care au primit exclusivitati din partea Apple Music, intr-o miscare neobisnuita pentru compania suedeza.

Intr-o miscare foarte surprinzatoare, cei de la Spotify ar fi luat decizia de a ii pedepsi pe artistii care colaboreaza cu cei de la Apple pentru exclusivitati in Apple Music. Mai exact, compania suedeza se razbuna pe artistii care aleg Apple Music in locul Spotify pentru exclusivitati si le afiseaza mai rar continutul in serviciul sau de streaming.

Schimbarea facuta de catre Spotify este recenta si implica reducerea promovarii continutului artistilor care colaboreaza cu Apple Music, dupa lansarea continutului in platforma sa. Muzica acestor artisti nu va fi promovata la fel de intens precum cea a altor artisti in sectiunile platformei si nu va fi inclusa in la fel de multe playlist-uri.

Mai mult decat atat, muzica acestor artisti este ascunsa inclusiv in rezultatele de cautare pe care le afiseaza Spotify, deci vorbim practic despre o persecutare a suedezilor impotriva colaboratorilor. Desigur ca reprezentantii companiei au negat aceste acuzatii, insa New York Times si Bloomberg au oferit informatiile, deci este clar ca sunt reale.

Alegerea celor de la Spotify de a pedepsi artistii pentru ca aleg Apple Music nu o ajuta in niciun fel, ba din contra, o va afecta serios pe termen lung. Artistii aleg aceste colaborari in baza banilor pe care ii pot castiga si nu a afinitatilor vis-a-vis de o companie sau alta, asa ca suedezii au gandit foarte gresit aceasta miscare.

“Manageri din doua mari case de discuri au spus ca in ultimele saptamani Spotify, care a evitat sa ofere exclusivitati, le-a spus ca a instituit o politica prin care muzica promovata in Apple Music nu va beneficia de acelasi nivel de promovare dupa ce ajunge in platforma sa. Muzica acestor artisti nu va fi promovata cu precadere in sectiunile platformei, sau inclusa in la fel de multe playlist-uri.”

Spotify nu va recunoaste vreodata ca a implementat o asemenea politica impotriva artistilor deoarece relatia sa cu ei va fi complet distrusa. Acum exista cu siguranta artisti care nu vor mai privi Spotify la fel, chiar daca au beneficiat de vreo exclusivitate, sau nu, deci repitatia companieie ste oricum serios afectata.

Din pacate, Spotify a ales sa se lupte cu artistii in loc sa se lupte cu Apple, iar aceasta decizie este foarte departe de a fi cea cu adevarat corecta.

spotify artisti apple music