Samsung Galaxy Note 7 nu este mai performant cu rezolutie mai mica

Samsung Galaxy Note 7 merge la fel de greu chiar si daca rezolutia este redusa la valoarea minima permisa, Android afectand performantele.

112

Probabil putini dintre voi stiu ca Samsung Galaxy Note 7 are o functie care ii permite utilizatorului sa reduca rezolutia ecranului de la QHD la 720p in ideea de a imbunatati autonomia bateriei. Mai exact, vorbim despre o reducere a rezolutiei de la 2560 x 1440 pixeli la 1280 x 720 pixeli, iar multi s-ar fi gandit ca acest lucru ar imbunatati substantial si performantele.

Cei de la Samsung nu au sustinut acest lucru, iar un test comparativ intre Samsung Galaxy Note 7 si Samsung Galaxy S7 demonstreaza exact acest lucru mai jos. Practic, terminalele au exact aceleasi performante indiferent pe care dintre cele doua rezolutii ruleaza aplicatiile instalate de catre utilizatori din Google Play, sau alte magazine.

Samsung Galaxy Note 7 si Samsung Galaxy S7 sunt la fel de rapide, chiar daca primul are rezolutia de 1280 x 720 pixeli, iar cel de-al doilea are rezolutia de 2560 x 1440 pixeli. Pe tot parcursul testelor cele doua terminale au deschis aplicatii la fel de repede si au rulat totul la fel, chiar daca diferenta in rezolutie este enorma intre ele.

Samsung Galaxy Note 7 nu este rapid nici cu rezolutia mica

In testul in care iPhone 6S umileste Samsung Galaxy Note 7 in performante unii dintre voi ati spus ca rezolutia mai mare face diferenta dintre terminale. Ei bine, iata ca aceasta teorie este complet falsa, deoarece nici macar rezolutia mai mica nu salveaza terminalul celor de la Samsung de performantele rusinoase pe care le are.

Practic, faptul ca Samsung Galaxy Note 7 are o placa grafica slaba nu conteaza in vreun fel in ecuatia performantelor, iar acest lucru demonstreaza faptul ca Android este problema. Samsung Galaxy Note 7 are hardware puternic, insa sistemul de operare Google il incetineste, asa ca din pacate nu pot fi facute prea multe din acest punct de vedere.

Concluzionand, Samsung Galaxy Note 7, ca si viitoarele terminale Android, au nevoie de un sistem de operare mai eficient pentru a fi mai rapide, nu de hardware tot mai puternic.