Samsung Galaxy Note 7 nu este mai performant cu rezolutie mai mica

Samsung Galaxy Note 7 merge la fel de greu chiar si daca rezolutia este redusa la valoarea minima permisa, Android afectand performantele.

Probabil putini dintre voi stiu ca Samsung Galaxy Note 7 are o functie care ii permite utilizatorului sa reduca rezolutia ecranului de la QHD la 720p in ideea de a imbunatati autonomia bateriei. Mai exact, vorbim despre o reducere a rezolutiei de la 2560 x 1440 pixeli la 1280 x 720 pixeli, iar multi s-ar fi gandit ca acest lucru ar imbunatati substantial si performantele.

Cei de la Samsung nu au sustinut acest lucru, iar un test comparativ intre Samsung Galaxy Note 7 si Samsung Galaxy S7 demonstreaza exact acest lucru mai jos. Practic, terminalele au exact aceleasi performante indiferent pe care dintre cele doua rezolutii ruleaza aplicatiile instalate de catre utilizatori din Google Play, sau alte magazine.

Samsung Galaxy Note 7 si Samsung Galaxy S7 sunt la fel de rapide, chiar daca primul are rezolutia de 1280 x 720 pixeli, iar cel de-al doilea are rezolutia de 2560 x 1440 pixeli. Pe tot parcursul testelor cele doua terminale au deschis aplicatii la fel de repede si au rulat totul la fel, chiar daca diferenta in rezolutie este enorma intre ele.

Samsung Galaxy Note 7 nu este rapid nici cu rezolutia mica

In testul in care iPhone 6S umileste Samsung Galaxy Note 7 in performante unii dintre voi ati spus ca rezolutia mai mare face diferenta dintre terminale. Ei bine, iata ca aceasta teorie este complet falsa, deoarece nici macar rezolutia mai mica nu salveaza terminalul celor de la Samsung de performantele rusinoase pe care le are.

Practic, faptul ca Samsung Galaxy Note 7 are o placa grafica slaba nu conteaza in vreun fel in ecuatia performantelor, iar acest lucru demonstreaza faptul ca Android este problema. Samsung Galaxy Note 7 are hardware puternic, insa sistemul de operare Google il incetineste, asa ca din pacate nu pot fi facute prea multe din acest punct de vedere.

Concluzionand, Samsung Galaxy Note 7, ca si viitoarele terminale Android, au nevoie de un sistem de operare mai eficient pentru a fi mai rapide, nu de hardware tot mai puternic.

112 COMENTARII

  1. mda iar am castigat…cand zic ceva,este Dumnezeiesc si totusi eu zic ca daca reduci rezolutia castigi ceva baterie,atunci cand gpu nu mai este atat de solicitat

  2. Dar performantele, ce facem cu performantele ? :))
    Adevarul este ca sunt si eu curios sa vad urmatorul motiv invocat pentru performantele astea slabe.

  3. in apararea samsung :)) poate si gpu/cpu sunt tactate la frecvente mai mici atunci cand reduci rezolutia…ca sa pastreze cat de cat logica pt care ai vrea sa faci acest lucru, si anume baterie mai multa .Dar am zis,este doar o presupunere nimic mai mult :))Pardon acum am vazut ca cpu nu este afectat..deci ramane doar gpu ?!

  4. daca nu iti ofera nici baterie mai multa….ce rost are acest feature? clasic android….domne NOI putem, voi cu iOS nu puteti..ok wtf dar cu ce te ajuta inafara sa te dai rotund?!?

  5. Nush ce facem cu performantele din moment ce e depasit de un telefon lansat in urma cu un an ( iphone 6s ).
    Sa speram ca iphone 7 o sa fie mai slab in performante.

  6. nu uita…droizii spun ca vor hardware la zi pe iphone…pai asta ce este de aici..hardware actual? sau de acum 1 generatie?

  7. a logicii…poate au vrut prin acest lucru sa ofere utilizatorului o baterie care sa il tina 3 zile..dar nu cred ca aceste cazul,tinand cont ca au declarat ca cpu clar nu este afectat…deci ma astept si gpu sa fie la fel..deci 0 beneficii pt acest feature

  8. Ce tare, parca zielele trecute am citit un post in care un cititor sustinea ca din cauza rezolutiei iphone 6s are performante mai bune decat S7

  9. Te rugam Samsung !! Spune-ne pt ce motiv ai creat aceasta posibilitate? doar sa arati ca esti SUB iphone si la aceeasi rezolutie???

  10. “viitoarele terminale Android, au nevoie de un sistem de operare mai eficient pentru a fi mai rapide, nu de hardware tot mai puternic”, acest lucru nu este adevarat , nu este vina android ca fiecare producator il ia si il modifica cum vrea
    Android in sine e extrem de optimizat ma refer aici la Stock, ASOP si Cyanogenmod , dovada ca terminalele care le ruleaza pur si simplu zbarnaie ….cea ce vedeti voi e softul proprietar Samsung adica Touchwiz care nu are nicio legatura cu android in sine , interfata se pune peste
    “Cei de la Samsung nu au sustinut acest lucru” corect, e doar un mod de a economisii bateria
    “performantele rusinoase pe care le are” ei bine oamenii nu sunt de aceiasi parere…dovada , NOTE 7 nici bine nu a iesit pe fabricile Samsung ca deja cererea pentru el e enorma , inclusiv la noi in tara …..ma m uitat pe emag si NOTE 7 e mai vandut decat NOTE 5 in ciuda faptului ca are un pret de 3.900 lei
    Terminalul e foarte laudat in intreaga lume cat si in Romania unde a primit punctaj aproape maxim….toata lumea e multumita de el nimeni nu se plange de performante , asa ca…….

  11. Cate vanzare are Note 7 n-ai de unde sti pentru ca nu sunt oferite cifre. Poate ala vechi se vindea in cateva exemplare pe zi si asta in cateva zeci, e pura estimare fara vreo baza reala.

  12. Ce sa facem zaone cu performantele ? facem ce facem si cu performantele iphone ului
    -update uri beta lansate la foc automat , rezolva unele probleme, dai peste altele
    -ansamblu hardware foarte slab in comparatie cu cele android
    De aceea are Samsung
    -cel mai bun display
    -cea mai buna camera
    -cel mai rapid procesor
    -cel mai bun design
    -cele mai compacte componente hardware etc
    Sa mai punem si faza ca nu poti suna ? poate e prea mult;))))

  13. macar ofera ceva..ia sa vedem bulanul ce ofera pe 6se asta…ca a facut spume ciorba de cand o reincalzeste…va mai baca niste crutoane si v-a rezolvat un an

  14. bravo..asa fac ca stiind ca jegul de iphone care urmeaza sa fie scos e muci…si se consoleaza si ei cu ce are si ce nu are note 7

  15. Daca asta e o tentativa disperata de a oferi ceva ce sa mai spunem de Apple ….o camera duala , cateva mici modificari pe ici pe colo , in tentativa disperata sa creasca vanzarile , ca au scazut cam mult

  16. O veste extraordinară, ceea ce ar trebui să motiveze Apple să scoată un iPhone cu rezoluție 2K. Și-așa nu se pierde din autonomie.

  17. ce preferi? viteza nemaivazuta si cu optiuni pe care le folosesti zilnic? sau full options cu functii care nu folosesc la nimic?

  18. “Dacă nu poți aduce inovație, măcar bagă specs” sau vreun “gimmick” acolo :)) Niciun aparat profesional modern nu are două obiective. Toate sunt Digital Single Lens Reflex (DSLR).

    PS: “please ignore Srb Srb”. De nu, discuția devine încordată 🙂

  19. FULL OPTION pentru ca asa ma simt bine , nu vreau sa treaca tehnologia pe langa mine fie ea cum e
    Stii cum se spune “mai bine sa fi iubit si pierdut , decat sa nu fi iubit niciodata”
    In plus la smartphone urile android ai libertatea sa faci ce vrei …nu iti place ce iti ofera producatorul, schimbi OS ul cu unul nou nout ….Cyanogenmod e cel mai optimizat rom android din lume
    Asa ca poti avea si FULL OPTION si viteza nemaivazuta

  20. Păi unii spun că o motocicletă de viteză (de exemplu un Kawasaki) este net superioară unui Mercedes S sau BMW 750 Li, pentru că are demaraj mai rapid. Nu contează confortul, important e demarajul și viteza de 300 km/h cu care pot merge ei la Carrefour să își cumpere mâncare.

  21. Și eu, însă nu vei atinge demarajul și nici viteza unei motociclete de viteză. Tu vei merge într-un Mercedes S, iar altcineva cu motocicleta te va depăși!
    Depinde ce vrea fiecare, însă eu aș alege Mercedesul, chit că aș pierde la demaraj.

  22. E un smartphone ok, dar nu excelează cu nimic. Sau mă rog… excelează la deschis 20 de joculețe unul după altele, că dacă vorbim de altele, mai slăbuț.

  23. Asa spui mereu @zapne cand vine vorba de functiile Samsung , acum ceva ani spuneai ca functia de folosire a ecranului cu o singura mana este o porcarie pe Note si o tentativa disperata a Samsung de a baga functii nefolositoare . Uite ca Apple a copiat si functia asta inutila .

  24. Și reachability? Dar de strategia de lansare a două dimensiuni se smartphone-uri? Parcă Samsung a avut-o înainte de Apple.

  25. In cazul tau logic ca viteza nemaivazuta si cu optiuni pe care le folosesti zilnic , dar cu toate ca acele optiuni pe care le folosesti zilnic puse laolalta intr un smartphone nu toata lumea le foloseste , pur si simplu fiecare foloseste ce i se pare util , la indemana sau la inima

  26. E ceea ce am decis de puțină vreme. Fiecare face ce vrea, dar știi vorba aia: “dacă-i dai nas lu’ Ivan, el se urcă pe divan”. Toată lumea câștigă, atâta vreme cât discuțiile nu sunt distruse de Troll.

  27. Telefoanele Samsung au avut i͇n͇t͇o͇t͇d͇e͇a͇u͇n͇a͇ una dintre cele mai bune moduri de economisire a bateriei disponibile pe piață, iar posibilitatea de a schimba si rezoluția ecranului, în scopul d͇e͇ ͇a͇ ͇c͇o͇n͇s͇e͇r͇v͇a͇ ͇b͇a͇t͇e͇r͇i͇a͇ este un lucru pe care nici un alt producator de smartphone-uri nu il ofera.
    Ca si completare adaugam aici si functia de incarcare rapida atat prin cablu cat si wireless.

  28. pai vrem sa vedem realitatea…..chiar iti ofera mai multa baterie??deja ne intrebam din cauza ca eram siguri ca si performantele ar fi trebuit sa fie mai bune

  29. comparatie de copilasi…1 la mana motocicleta vs masina…deci categorii in industrie diferite. 2 la mana motocicleta 20.000euro vs 80.000euro deci pret 4x mai mare….doar samsonistii puteau veni cu o asemenea comparatie cand nu le convine ceva

  30. ei spun ca nu este afectat hardware cpu gpu etc…deci ne asteptam la performante mai bune, din aceasta cauza nu credem nici faza cu bateria pana nu face cineva un test

  31. Corect! Cu tot “consumul” lui Note 7, tot mai putin stai cu el conectat la priza decat stai cu altele smartphone-uri mai rapide. Tot mai multa portabilitate ai cu un Note 7. In plus, daca ai decis sa folosesti un Note 7, faci parte din alta categorie de consumatori, pentru care deschiderea a 20 joculete unul dupa altul nu este o lipsa. Esti acel consumator care se bucura de cea mai noua tehnologie posibila la un moment dat pe un smartphone, si care se bucura de o experienta placuta.

  32. deci nu stiu daca ati vazut live note 7 mai ales in luminile magazinelor…straluceste de zici ca este un dispozitiv special pt romi care poarta lant de aur la gatul gros

  33. corect corect dar unde arata asta???? pana acuma domne daca note 7 ar avea ecran 720p AR RUPE iphone in performante…acuma ca NU ESTE ASA…o dam in barci cu bateria??? deja cu samsung tre vazut si testat..nu mai avem incredere

  34. “Crashes about a minute into the game.” e proprietara iOS
    Performanta nu se masoara doar in viteza de deschidere a aplicatiei ci si in stabilitatea aplicatiei…
    “͇i͇n͇c͇e͇p͇i͇ ͇u͇n͇ ͇l͇u͇c͇r͇u͇ ͇si i͇l͇ ͇t͇e͇r͇m͇i͇n͇i͇ ͇v͇s͇ ͇t͇e͇ ͇a͇p͇u͇c͇i͇ ͇d͇e͇ ͇t͇o͇a͇t͇e͇ ͇s͇i͇ ͇n͇u͇ ͇t͇e͇r͇m͇i͇n͇i͇ ͇n͇i͇c͇i͇ ͇u͇n͇u͇l͇”͇

  35. Stai linistit, ca iPhone 6SE va fi super. Cica sunt multe iPhone-uri care au problema cu ecranul, si astfel robotelului Liam va avea suficiente piese reconditionate cu care va asambla “noul” iPhone.

    Fantastic este si faptul ca Apple reuseste chiar din piese second hand sa faca un “nou” iPhone, care sa aiba scoruri sintetice fantastice, si care se vinde cu pret de produs “premium”.

  36. Da are leduri pe el zica ca e roata aia mare din satul de vacanta ?????
    Te auzi ce prostii vorbesti , pe negru e cu totul special , sobru precum o masina Germana .

  37. e diferenta intre ecranul iphone SE si 5s?din moment ce 6s are alta rezolutie este si normal sa nu aiba treaba..dar cred ca SE are ecranul 5s 100%

  38. t͟r͟o͟u͟b͟l͟e͟s͟h͟o͟o͟t͟i͟n͟g͟ ͟c͟o͟n͟v͟e͟r͟s͟a͟t͟i͟o͟n͟>>
    user:”App wouldn’t load. Zero stars!”
    Apple: Reset your iPhone…
    user:”No battery stats update”
    Apple: Reset your iPhone
    user:”Display issue…”
    Apple: my aess… what the fk is this piece of shyt, buy the new iphone SE!
    user: i love_uuuu Apple

    …to be continued 4_ever

  39. 326 ppi are si SE si 6S doar ca ecranul iPhone-ului 6S are alta calitate . Ecranul iPHone SE e sters , albul e gri iar culorile nu au legature cu ceea ce gasesti pe 6S .

  40. Exista varianta ca Apple pentru a reduce costurile sa foloseasca componente fabricate de companii marunte iar calitatea sa se reflecte in acel ecran .

  41. Nu e nevoie, ca nu vezi diferenta intre Full HD si 2K. Ei au dreptate, insa cu rezolutie Full HD, iPhone nu va fi niciodata capabil sa redea clipuri de VR. Cum scriai si tu candva, daca platesti un pret premium, ai pretentia sa iti ofere ultima tehnologie, sa fie premium. Nu poti plati hotel de 5 stele, si sa ai dusul pe hol, sau sa iti faci singur mancarea. Nu poti plati o masina de lux moderna, si sa ai geamuri cu deschidere manuala, sau directie neasistata.

  42. pai asta e si idea samsung …. sa mentina aceleas performante cu un consum mai mic de energie … ce doamne e asa de greu de inteles ….. reduci rezolutia … si ai aceleas performante cu un consum mai mic de energie …. functia asta nu e pusa sa i demontreze samsung la zaone ca daca ai o rezolutie mai mica telefonul se misca mai repede ….. si se vede clar in video ca acea functie isi face treaba perfect … era interesant sa ne arate cata bateria a economisit cu functia aia activata

  43. Așa este! Bogăția lor se construiește pe sărăcirea clienților, său deșteptăciunea lor e construită pe… știi tu:)