Apple obtine o victorie majora in procesul cu Monster

Procesul dintre Beats si Monster va incepe fara ca fondatorul celei din urma sa aiba principele dovezi pe care isi bazeaza acuzatiile.

Astazi un judecator al unei instante de judecata din SUA a respins acuzatiile formulate de catre Noel Lee, fondator al companiei Monster, impotriva co-fondatorilor Beats, Jimmy Iovine si Dr. Dre. Procesul a fost intentat in cursul anului trecut, cei doi manageri ai Apple fiind acuzati ca si-au pacalit fostul partener.

Mai exact, Jimmy Iovine si Dr. Dre sunt acuzati ca ar fi incheiat un acord cu HTC pentru a scapa de fondatorul Monster. Monster crea si vindea castile Beats by Dre, insa vanzarea a 51% din Beats catre HTC a schimbat totul, Monster fiind complet exclusa din acest proces dupa ce conducerea companiei a fost schimbata ca parte a acelei vanzari.

Beats si-a rascumparat mai tarziu actiunile de la HTC si Lee a fost convins sa-si vanda cele 5 procente din actiuni, el considerand ca totul a fost un plan complex de a il impiedica sa incasaeze profit de la Beats. Mai mult decat atat, el ar fi castigat 100 de milioane de dolari din vanzarea catre Apple, insa a ramas fara acesti bani pentru ca ar fi fot pacalit sa-si vanda actiunile in prealabil.

Judecatorul care prezideaza acest caz a ajuns la concluzia ca tot ceea ce a facut Beats a fost legal in baza contractelor semnate cu Lee si Monster, pretentiile impotriva HTC America fiind deasemenea respinse. Intregul proces al fondatorului Monster se baza pe aceste acuzatii si dovezile oferite cu ele, deci practic ii va fi greu sa dovedeasca faptul ca are dreptate.

Dupa intentarea acestui proces, cei de la Apple au anulat licentele Monster de a fabrica accesorii Made for iPhone si desigur ca produsele sale nu sunt vandute in magazinele Apple. Procesul urmeaza sa inceapa saptamana viitoare, insa fara tot ceea ce s-a anulat, va fi aproape imposibil de demonstrat ceea ce sustine fondatorul Monster.

proces beats monster