Apple retrage licenta MFi a Monster din cauza unui proces intentat Beats

Monster licenta retrasaMonster a fost pana astazi unul dintre partenerii Apple care producea casti prin programul MFi, Made for iPhone/iPad, insa aseara s-a anuntat anularea licentei companiei din cauza unui proces intentat Beats cu ceva timp in urma si inca nesolutionat.

Monster a fost pana in 2012 unul dintre producatorii castilor Beats Electronics, iar desi colaborarea dintre companii s-a incheiat cu 2 ani inainte achizitiei facute de catre Apple, Monster a actionat in ianuarie compania in judecata, procesul fiind in continuare in curs de solutionare in SUA.

Avand in vedere ca, probabil, negocierile pentru intelegerea amiabila au esuat, compania Apple a decis sa anuleze licenta MFi a celor de la Monster, astfel ca acestia nu vor mai putea vinde accesorii certificate pentru a fi utilizate cu terminale iPhone sau ipad.

 

Decizia de anulare a licentei MFi a fost adusa la cunostinta celor de la Monster in data de 5 mai de catre echipa de avocati a companiei Apple, cei din Cupertino sustinand ca acest proces are rolul de a afecta relatia de colaborare dintre companii, asa ca ea trebuie intrerupta.

Lasata fara licenta MFi, cei de la Monster sustin ca trebuie sa isi regandeasca procesul de fabricare si vanzare pentru nu mai putin de 900 de produse pe care trebuia sa le vanda pana in septembrie, cand urma sa expire licenta, deci vorbim despre o schimbare serioasa de strategie de vanzare.

Audio-equipment maker Monster LLC is finding out the hard way what happens when you cross Apple Inc. Monster said Apple revoked its authority to make licensed accessories for Apple devices after Monster and its chief executive suedBeats Electronics LLC in January. Monster said the move was retribution for the lawsuit against Beats, which Apple acquired last year for $3.2 billion.

Actiunea celor de la Apple a fost initial vazuta acum cateva luni cand produsele Bose au fost retrase din vanzare din Apple Store, ele revenind doar dupa ce Apple si Bose au reusit sa ajunga la o intelegere pentru incheierea unui proces intentat Beats inainte de a fi cumparata.

Ce se va intampla cu Monster ramane de vazut, insa exista sanse mari ca Apple sa se inteleaga cu fostul sau partener.