iPhone 8 va avea iris scanner

iPhone 8 va avea iris scanner in 2017, compania Apple urmand a ne permite sa securizam viitorul smartphone folosindu-ne inclusiv ochii.

iPhone 8 va avea iris scanner, intr-o miscare prin care compania Apple pare sa copieze ceea ce a facut Samsung cu recent lansatul Samsung Galaxy Note 7. Informatia a aparut astazi in China, ea venind de la surse apropiate unui producator care pare sa fi fost ales de catre Apple pentru a fabrica aceasta componenta dedicata modelului din 2017 al iPhone.

Xintec este compania care lucreaza in momentul de fata cu Apple pentru a testa module de iris scanner pentru iPhone, ea fiind afiliata celor de la TSMC. Cei de la Xintec vor incepe o productie in masa a acestor module iris scanner in prima parte a anului viitor si spera sa atraga inclusiv unii producatori de terminale Android, desi Apple nu va fi multumita de acest lucru.

Diverse zvonuri aparute pana acum sugerau faptul ca iPhone 8 va avea un iris scanner, insa iata ca acum avem si primele informatii palpabile privind aceasta schimbare pregatita de Apple. Xintec nu este o companie cunoscuta utilizatorilor de terminale iPhone, insa din moment ce Apple lucreaza cu ea pentru aceasta componenta, este clar ca are capacitate de productie suficient de mare.

iPhone 8 vine cu iris scanner in 2017

Implementarea unui iris scanner in iPhone 8 le va permite celor de la Apple sa le ofere utilizatorilor o a doua metoda de autentificare separat de Touch ID. Deocamdata utilizatorii Samsung Galaxy Note 7 n-au fost foarte entuziasmati de aceasta optiune, insa poate ca Apple va gasi o metoda mai cool de a o implementa si a o face atractiva.

“In 2017 Xintec urmeaza sa initieze productia in masa a unor chip-uri pentru recunoasterea irisului, incasarile companiei urmand a creste chiar din acest an. Comenzi noi pentru senzori dedicat recunoasterii irisului ar fi fost plasate inclusiv de catre Apple in vederea implementarii componente in versiunea din 2017 a iPhone.”

Pana acum am aflat ca iPhone 8 va avea un ecran curbat spre marginile exterioare si ca Touch ID ar urma sa fie introdus sub ecran, in locul unui buton Home. Acum aflam din nou si ca vom avea un iris scanner, deci viitorul model al iPhone se anunta a fi demn de ceea ce va sarbatori compania Apple in momentul in care il va aduce pe pietele globale.

iphone 8 iris scanner