Mirle vinde catre Foxconn echipament special pentru iPhone 8

Pentru ca la anul compania Apple va lansa un iPhone 8 care are un ecran curbat spre marginile exterioare ale carcasei, precum Samsung Galaxy Note 7, echipamentul care-i va fabrica sasiul de sticla este acum in productie. Mirle Automation este compania care produce masinariile ce vor fabrica sasiul 3D de sticla curbata pentru iPhone 8, ea primind deja comenzi de la partenerii Apple.

Cei de la Mirle au intrat in lantul de parteneri Apple care produc diverse componente, sau echipamente, dedicate fabricarii iPhone, produsele lor urmand a fi utilizate pentru iPhone 8. Mirle a primit deocamdata comenzi de la Foxconn in vederea fabricarii acestor echipamentele, ele urmand fi livrate catre taiwanezi la sfarsitul anului 2016.

Vorbim despre cel mai mare partener al Apple, care vrea sa produca sasiuri 3D din sticla curbata pentru iPhone 8, masinariile urmand a fi cel mai probabil montate si in fabricile Sharp. Cei de la Foxconn au cumparat Sharp chiar luna aceasta tocmai in ideea de a putea fabrica ecrane pentru viitoarele modele ale iPhone, iar iPhone 8 va fi primul ce va beneficia de ei.

Foxconn ar  fi fost verificata de catre compania Apple pentru a vedea daca poate produce singura sasiuri 3D din sticla curbata pentru smartphone si se pare ca a primit certificarea. Separat de Foxconn, cei de la Bern Optics si Lens Technology urmeaza deasemenea sa livreze sasiuri 3D din sticla curbata pentru compania Apple, deci Japan Display si alti producatori nu ar face deocamdata parte din planurile americanilor.

“Mirle Automation a dezvoltat echipament de productie pentru sasiuri de sticla curbata si va intra in lantul de distributie pentru versiunea din 2017 a iPhone. Mirle a fost contractata de catre Foxconn si Lens Technology, livrarile echipamentelor urmand a incepe in al patrulea trimestru fiscal al 2016. Divizia care produce sasiuri din sticla pentru ecrane de smartphone a fost verificata de catre Apple si va produce aceste componente pentru iPhone 8.”

iPhone 8 ecran 3d curbat

26 COMENTARII

  1. Nu va mai fi culoarea asa premium si superba pe Iphone..nu va mai folosii metale nobile..acum vor folosii si ei plastic acoperit cu sticla.

  2. La prezentarea unui ceas ca gear S3 , samsung simte nevoia sa faca tiganeala sa lase jdemii de persoane sa isi zica oful….deja suntem la a-4a persoana pt prezentarea unui produs

  3. asta cam da…chiar ma gandesc daca fac ei special dar daca fac special..nu se gandesc ca isi afecteaza vanzarile ip7? care si asa vor fi putine

  4. Interesanta prezentare , bine ca nu te plictisesti precum in cazul noilor prezentari Apple , parca la Samsung prezentarile au vita , sunt tineresti , totul e colorat , efecte , nebunii .

  5. N-am auzit în viața mea de Mirle, sau Primax ori de companiile astea no name cu care Apple are colaborări fructuoase. Mă întreb dacă vor putea ajunge la standardele Gorilla Glass.

  6. Pai nici nu ai cum!Sunt companii B2B ce produc pt alte companii nu direct pt clienți.Sunt multe companii ca astea foarte mari de care un om care nu lucrează în industria respectiva nu are de unde sa audă!!

  7. Asteptam prezentarea iPhone-ului 7 , sper sa nu vobeasca din nou doua ore despre mediul inconjurator ca dau cu telefonul de pamant .

  8. da ca deobicei la fiecare prezentare/event despre asta vorbesc ei…pt ei este important si ii respect ca se gandesc si fac tot ce este posibil si pt mediu.

  9. Chiar și așa, o companie cu experiență își face un nume, și devine cunoscută: Corning (cu Gorilla Glass), Siemens, TSMC, etc. Dar Primax? Mirle? Mă rog…

  10. da o companie cu renume cand ajunge sa aiba profit incepe sa isi bata joc si de calitate…se poate vedea la samsung, prin restaurante etc

  11. Foarte probabil sa fie mai mica decât cele pe care le-ai enumerat ,dar atâta timp cat trece de controlul calității care Apple îl va impune si au capacitatea de producție necesara,pe ei nu prea i intereseaza.Fiind mai mica si va lucra probabil exclusiv pt Apple, isi
    impune mai usor condițiile asupra produsului dar si a pretului.Majoritatea telefoanelor acum folosesc aceeași producători de componente:Ecran Gorilla Glass,senzor pt camera Sonny,procesor Qualcomm,sistem de operare android sasmd.Asta le oferă o anumită rigiditate asupra pretului dar si probleme serioase de diferențiere.De, ce sa cumpere clientul un telefon în locul altuia când aprox toate sunt cam pe acolo.Apple încearcă sa se diferențieze prin a avea unele componente cu caracteristici diferite fata de concurenta dar si un control mai bun asupra pretului de producție a produsului final…