iPhone 7 – chip A10 de 2.4 GHz, rezistent la apa, culoare neagra

Noutatile iPhone 7 privind procesorul, camerele, ecranul, cantitatea de RAM, noul Force Touch, sau noile culori negre au fost dezvaluite.

Toate noutatile iPhone 7 sunt dezvaluite astazi de catre o sursa de incredere din Asia, aceasta reusind sa obtina informatii cu privire la specificatiile viitoarelor terminale. O buna parte dintre toate zvonurile ultimelor luni urmeaza sa se adevereasca miercuri, deoarece Apple a implementat in iPhone 7 o serie de noutati pe care lumea le cere de multa vreme.

Pentru inceput, trebuie notat faptul ca iPhone 7 urmeaza intr-adevar sa pastreze acelasi design al iPhone 6S, insa desigur ca va veni fara acel port audio de la baza carcasei. Acele antene care desparteau carcasa nu mai sunt prezente in nou design, insa ele raman in continuare vizibile pe marginile laterale.

Procesor de 2.4 GHz, 3 GB RAM, culorile negre si un ecran mai bun

iPhone 7 va avea totusi un nou chip A10 in care se regaseste un procesor dual-core tactat la 2.4 GHz, la fel ca iPad Pro, dar vorbim despre o crestere enorma fata de cel de 1.85 GHz al iPhone 6S. Noul procesor are o frecventa cu 550 MHz mai mare si este secondat de 2 GB RAM DDR 4 in iPhone 7, sau 3 GB RAM DDR 4 in iPhone 7 Plus.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor fi vandute intr-o noua culoare neagra, similara celei folosite pentru Mac Pro 2013, insa ea va fi oferita impreuna cu un negru mat, care va inlocui actualul gri spatial. Apple a modificat inclusiv difuzorul terminalului, Force Touch si unii senzori, astfel incat sa faca terminalul rezistent la apa si praf, cu certificare IPX7.

Ecranul iPhone 7 va fi deasemenea imbunatatit, insa nu vorbim despre cresteri in diagonala sau rezolutie, ci despre unele caracteristici imprumutate de la iPad Pro. Mai exact, Apple va permite redarea unei game mult mai mari de culori cu ecranul iPhone 7, oferindu-ne posibilitatea de a vedea mai clar imaginile facute folosind noua camera.

Camere noi, mai mult spatiu de stocare

Camera iPhone 7 va avea tot 12 megapixeli, insa ea va fi imbunatatita cu deschidere mai buna, dimensiune de senzor mai mare si pixeli mai mici, pozele facute noaptea urmand a fi mai clare.

toate noutatile iPhone 7 dezvaluite

Camera iPhone 7 Plus va avea zoom optic implementat, in premiera pentru iPhone, ea fiind formata dintr-o camera wide si una telephoto. Ambele camere au 12 megapixeli, compania Apple oferind inclusiv stabilizare optica si lentile 6P. Separat, vom regasi inclusiv un nou modul Flash care permite inregistrarea de poze mai luminate noaptea, Apple implementand 4 LED-uri, doua calde si doua reci, pentru a crea un efect True Tone mai eficient.

In ceea ce priveste spatiul de stocare, vorbim despre 32 GB, 128 GB si 256 GB disponibile pentru achizitie, dar acest lucru ne-a fost confirmat deja in repetate randuri. Ceea ec se confirma acum, din nou, este ca in pachetul iPhone 7 si iPhone 7 PLus vom avea casti Lightning impreuna cu un adaptor care va permite folosirea castilor standard.

Force Touch imbunatatit, nou senzor de proximitate si rezistenta la apa

Spatiul lasat liber de eliminarea portului audio va fi folosit pentru a imbunatati sistemul Force Touch, iar carcasa va avea ceea ce pare a fi un grilaj pentru un al doilea difuzor. In spatele sau nu va fi difuzorul, ci un Force Touch imbunatatit, dar Apple va implementa totusi un amplificator in terminal pentru a reda sunete mai puternice cu difuzorul existent.

Senzorul de proximitate al iPhone 7 va fi imbunatatit fata de cel al iPhone 6S, Apple facand trecerea de la LCD la laser pentru a reduce timpul de recunoastere a distantei obiectelor. Mai mult decat atat, el va putea recunoaste inclusiv gesturile facute cu mana in fata sa, dar nu se stie daca Apple va implementa in iOS 10 asemenea functii pentru noi.

Pe de alta parte, Apple va face iPhone 7 rezistent la apa si praf cu certificare IPX7, adica tot ceea ce are si Apple Watch, deci vom putea folosi terminalul la 1 metru sub apa timp de 30 de minute. Din cauza acestei certificari, productia iPhone 7 urmeaza sa fie redusa, cerintele Apple pentru sigilarea carcasei generand probleme mari pentru parteneri.

Acestea fiind spuse, asta ne va arata Apple miercuri si va astept incepand cu ora 19:30 pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot.