Foxconn produce iPhone 7 cu angajati putini

iPhone 7 ar putea fi disponibil in cantitati limitate deoarece Foxconn nu are suficienti angajati pe liniile de productie.

Foxconn este principalul partener Apple care asambleaza terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus in vederea lansarii oficiale de pe pietele globale si se pare ca are probleme mai acum. Mai exact, cei de la Foxconn ofera bonusuri interne pentru cei care recomanda persoane ce pot fi angajate, pana in 200 de dolari fiind oferiti de catre companie.

Cei de la Foxconn angajeaza in fiecare an cateva sute de mii de oameni pentru productia noilor terminale iPhone ale Apple, insa anul acesta se pare ca exista probleme in a acoperi posturile. Compania este la prima situatie in care le ofera angajatilor bonusuri pentru a gasi forta de munca, semn ca lumea nu se mai inghesuie la portile fabricilor sale.

Daca in trecut oamenii nu stiau cum sa ajunga mai repede la un birou de recrutare al Foxconn, acum se pare ca nu exista suficienti oameni pentru a fi angajati. Situatia este una interesanta intr-o tara precum China, insa probabil era de asteptat avand in vedere ca Foxconn nu este recunoscuta pentru tratamentul foarte bun acordat angajatilor.

Separat de aceste bonusuri interne, persoanele angajate primesc bonusuri timp de 3 luni dupa angajare, iar angajatii anteriori sunt motivati intr-un mod similar pentru a se reangaja. Practic Foxconn este disperata sa angajeze cat mai multi oameni pentru a putea livra terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus pe care Apple le cere, dar ramane de vazut daca va reusi.

“Cu Apple pregatita sa anunte noi modele ale iPhone, Foxconn se afla intr-un proces agresiv de angajare pentru a se asigura ca are suficient de multi oameni pe liniile de productie ale iPhone 7. Foxconn a incurajat recomandarile din interior si ofera bonusuri de pana la 200 de dolari angajatilor care recomanda persoane calificate. Separat, Foxconn ofera bonusuri angajatilor pentru primele 3 luni de munca, inclusiv celor care au fost angajati in trecut la companie, daca sa reintorc la munca.”

foxconn angajati iphone 7