iPhone 7 este rezistent la apa – ce inseamna asta ?

iphone 7 va fi rezistent la apa cu certificare IPX7, deci poate fi folosit la maxim 1 metru sub apa timp de maxim 30 de minute.

Una dintre importantele noutati iPhone 7 este rezistenta la apa cu certificare IPX7, adica vom putea folosi terminalele sub apa in anumite conditii specificate de catre Apple. Exact acelasi tip de certificare este oferita de catre compania Apple inclusiv pentru Apple Watch, deci vorbim despre o extindere a caracteristicii spre terminalele iPhone.

Foarte multa lume nu stie ce inseamna aceasta certificare IPX7 a iPhone 7, asa ca mai jos va voi explica in ce conditii veti putea folosi dispozitivul sub apa. Specificatiile difera de la un producator la altul, insa in baza a ceea ce exista acum la Apple, ne putem face o idee in legatura cu ceea ce va permite compania cu noul sau dispozitiv.

Mai exact, iPhone 7 ar trebui sa poata fi folosit la maxim 1 metru sub apa timp de maxim 30 de minute, aceasta fiind situatia de acum cu Apple Watch. Teoretic, un producator poate permite si functionarea la pana la 3 metri sub apa cu certificarea IPX7, insa totul depinde de cat de bine este sigilata carcasa pentru ca apa sa nu patrunda la componentele interne.

iPhone 7 este rezistent la apa cu certificare IPX7, ce inseamna asta ?

In baza acestei certificari iPX7 pentru iPhone 7, nu va trebui sa ne mai facem griji daca scapam terminalele din mana intr-un recipient cu lichid, dar le vom putea folosi si in mare. Conditia principala este sa nu tinem dispozitivul mai mult de 30 de minute la maxim 1 metru sub apa, sau sa nu-l tinem mai putin la o adancime mai mare.

Daca aceste limite impuse de catre Apple sunt depasite, atunci apa va patrunde in interiorul iPhone 7 si va afecta componentele interne, iar de aici va puteti da singuri seama ca garantia va fi anulata. Foarte multe terminale iPhone s-au stricat de-a lungul timpului din cauza contactului cu apa, iar compania Apple vrea acum sa rezolve problema.

Mai rezistent decat iPhone 6S

iPhone 7 nu va fi primul smartphone Apple rezistent la apa, cei din Cupertino facand si iPhone 6S mult mai rezistent la contactul cu lichidele, dupa cum puteti vedea mai sus. Nu vorbim despre certificare IPX7, insa despre o rezistenta mult mai mare decat in cazul oricarui alt terminal iphone lansat pana in prezent.

Cu iPhone 7 lucrurile vor deveni si mai bune, compania Apple urmand a imbunatati si mai mult rezistenta la apa si va oferi protectie mai mare pentru noi. Toate detaliile vor fi anuntate in cursul zilei de maine de catre compania Apple si desigur ca va invit pe iDevice.ro pentru a discuta despre toate.

15 COMENTARII

  1. Inseamna ca srb se poate uita la porn in dus fara frica sa l prinda mama lui. Asa e cand inca locuiesti cu partintii in casa.

  2. Si srb, fizicianul lumii, daca bagi telefonul la incarcat in cada cu tine, ce crezi ca se intampla ? Ai 5v continuu, e fix zero barat.