AirPods – cat costa si cand le poti cumpara

Noile casti AirPods sunt vandute de catre Apple la pretul de 180 de euro in Europa, sau 160 de dolari in SUA.

AirPods sunt castile wireless, fara fir, ale companiei Apple despre care stiam cu mult inainte ca vreo persoana din cadrul Apple sa o prezinte pe scena conferintei iPhone 7 ele putand fi cumparate din Romania din aceasta pagina. Vorbim despre o pereche de casti fara fir pe care Apple le-a creat special pentru cei carora le place sa asculte muzica, ele aratand foarte ciudat dupa ce sunt plasate in ureche.

Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata AirPods in urechea unei persoane, ele parand a fi un produs neterminat, un dispozitiv care arata ciudat cand este lasat in ureche. In ciuda acestui lucru, castile AirPods stau fixe in ureche dupa ce sunt introduse, iar acest lucru este perfect normal, altfel Apple ar fi avut foarte multe probleme cu clientii.

Castile AirPods sunt lansate ca o tentativa de a compensa lipsa unui port audio de 3.5mm din iPhone 7, Apple afirmand ca ele au o autonomie de pana la 5 ore. Cutia in care ele sunt livrate include o baterie speciala care le poate incarca de inca 4 ori, deci oriunde ati pleca, aveti suficienta energie pentru a asculta muzica la casti.

AirPods – sunet premium, senzori integrati, control pentru Siri si autonomie mare

Pentru AirPods, compania Apple a creat un chip de comunicatii special, astfel incat ele sa nu consume multa energie cand sunt folosite impreuna cu iPhone 7, o schimbare in bine. Cei care au testat castile AirPods au ramas impresionati de calitatea audio AAC si de ceea ce ofera ele, insa nimeni nu este ferm convins ca acest accesoriu va avea succes.

Conform celor de la Apple, castile AirPods pot “simti” cand se afla in urechea noastra, multumita unor senzori incorporati, si pot opri muzica daca le scoatem din urechi. Mai mult decat atat, ele sunt capabile sa preia si cuvintele rostite de catre noi, astfel ca putem sa controlam Siri cu comenzi vocale rostite cand avem castile puse in ureche.

Apple a integrat un chip W1 pentru a controla castile AirPods, acesta facand practic comunicarea mult mai eficienta din punct de vedere energetic. Cu putere de procesare suficienta si ajutat de o varietate de senzori, noul chip W1 ajuta AirPods sa aiba o autonomie de pana la 5 ore, dar sa si ofere o varietate de functii interesante

Partea mai interesanta, separat de faptul ca ele “stiu” cand sunt scoase din ureche, sta in faptul ca putem opri redarea sunetelor in una, sau in alta, fara a scoate casca efectiv din ureche. Practic, AirPods sunt atat de inteligente, incat probabil multi nici macar nu vor mai dori sa foloseasca altceva in aceasta viata.

https://twitter.com/ndiblasio/status/773615094282399744

Design elegant, dar si un pret pe masura

Majoritatea celor care au testat AirPods au plecat placut impresionati de ele, insa vorbim despre un produs cu foarte multe functii, care desigur ca nu poate fi chiar atat de ieftin. In SUA, castile AirPods au un pret de vanzare de “doar” 160 de dolari, adica foarte aproape de alte casti wireless premium pentru terminalele mobile.

In Europa pretul lor ajunge la nu mai putin de 180 de euro, unul foarte mare chiar daca vorbim despre o pereche de casti premium, iar asta ii va speria pe multi. AirPods vor fi lansate la sfarsitul lunii octombrie de catre compania Apple.

airpods pret lansare