Ecranul iPhone 7 – cel mai avansat creat pentru iPhone

iPhone 7 are un ecran cu 25% mai luminos, dar care beneficiaza si de implementarea standardului Wide Color, DCI-P3.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au un ecran nou, are nu are diagonala sau rezolutie noi, dar care beneficiaza de inovatii pe care compania Apple le ofera de cateva luni pentru iPad. In acest articol va voi vorbi despre ceea ce a schimbat Apple in ecranul iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru a-l face grozav, schimbarile facand experienta de utilizare cu mult mai buna.

Wide Color sau DCI-P3

Ecranele iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt primele in care compania Apple a implementat suport pentru standardul wide color, sau DCI-P3, el fiind folosit in iMac 5K si mai apoi in iPad Pro. Standardul a fost dezvoltat pentru industria cinematografica din SUA si are rolul de a permite vizualizarea unei game mult mai mari de culori pe ecrane.

Pana in prezent toate terminalele iPhone au folosit standardul sRGB pentru a reda culorile, acesta avand o gama mult mai mica de culori pe care le poate afisa. Incepand cu iPhone 7 lucrurile se schimba, iar Apple aduce Wide Color, sau DCI-P3, insa a fost nevoita sa modifice iOS 10 in asa fel incat implementarea suportului sa nu afiseze ecranele vechilor produse, iar dezvoltatorii sa aiba acces la API-uri pentru el.

ecran iphone 7 wide color

Acum daca va intrebati cat de avansat este standardul Wide Color in raport cu sRGB, ei bine in imaginea de mai sus aveti prezentata foarte clar diferenta. Partea colorata reprezinta spectrul de culori percepute de catre ochiul uman, iar triunghiul reprezinta gama de culori care pot fi redate de catre cele doua standarde.

In stanga puteti vedea limitele tehnologice ale sRGB si in dreapta pe cele ale Wide Color, diferenta dintre cele doua fiind foarte mare si cu siguranta va fi resimtita de utilizatori. Practic, acest nou standard DCI-P3 va afisa mai multe combinatii de culori pe ecranele noastre, inclusiv in cazul celor inregistrate de catre camere, acestea avand suport pentru acest standard inca de acum cativa ani.

“With a new wide color gamut, the Retina HD display is able to deliver cinema‑standard colors — and the best color management in the smartphone industry. More shades of the color spectrum can be used to create an image, meaning that what you see on the screen is a truer representation of the world. So whether you’re checking out photos of that perfect dress or Live Photos you took in the tropics, the colors will be so accurate, it will look like you’re there.”

Apple a fost nevoita sa creeze si un chip special pentru management-ul culorilor afisate de catre ecranele iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar utilizatorii se vor bucura din plin de aceste schimbari.

Cu 25% mai luminos si un 3D Touch mai bun

ecran iphone 7

Separat de implementarea suportului pentru Wide Color, compania Apple a facut ecranul iPhone 7 si cu pana la 25% mai luminos decat cel al iPhone 6S, deci vom vedea totul mai clar chiar si cand lumina soarelui il afecteaza. Daca folositi de ceva vreme iPhone, stiti ca in anumite conditii, lumina soarelui face aproape imposibila intelegerea informatiilor afisate pe ecrane.

In final, iPhone 7 beneficiaza si de un 3D Touch imbunatatit de catre Apple, implementarea as fiind posibila multumita avansurilor tehnologice din industrie.

Concluzionand, ecranul iPhone 7 este cel mai bun implementat vreodata intr-un iPhone, chiar daca nu vorbim despre o trecere la ecranele OLED.