iPhone 7 foloseste modem 4G Intel

iPhone 7 are un modem 4G LTE fabricat de catre Intel, el fiind folosit in modelele vandute in lumea intreaga de catre Apple.

Luni de zvonuri privind iPhone 7 ne-au spus ca Intel va produce un modem 4G LTE pe care compania Apple il va folosi in terminalul sau dupa ce il va lansa oficial pe pietele globale. Zvonurile acestea se dovedesc a fi 100% adevarate, iar Apple a creat un model special al iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru a implementa un modem 4G LTE al Intel.

In acest an, compania Apple a facut patru modele ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, doua pentru GSM si doua pentru CDMA, asta desi anul trecut nu s-a complicat atat de mult. Schimbarea a avut la baza o motivatie foarte interesanta, mai exact faptul ca Apple a intrat intr-un parteneriat cu Intel pentru a cumpara un modem 4G LTE pentru iPhone 7.

Modemul celor de la Intel nu este compatibil cu retelele CDMA ale Verizon si Sprint din SUA, sau din alte zone de pe planeta, asa ca el este folosit in iPhone 7 GSM vandut in SUA si probabil in alte zone de pe glob. Daca in modelele CDMA sunt folosite exclusiv chip-uri modem Qualcomm, in cele GSM, globale, sunt folosite atat modemuri Intel, cat si Qualcomm.

iPhone 7 are modem 4G LTE produs de Intel

Surse din cadrul Apple au confirmat faptul ca lansarea a doua modele diferite ale iPhone 7 a avut la baza dorinta companiei de a lucra cu Intel si a pune presiune pe Qualcomm. Facand aceasta schimbare, Apple are mai multa putere in negocierile cu Qualcomm, de la care va cumpara mai putine componente, dar la preturi mult mai bune.

Daca Intel ar fi avut modemuri 4G LTE compatibile cu toate retelele, asa cum are Qualcomm, Apple ar fi fost intr-o situatie mult mai buna, dar asa este nevoita sa se complice. Cu 2 modele diferite ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, Apple are mai multe batai de cap cand vine vorba despre productie si software, dar castigul financiar probabil este substantial.

Acestea fiind spuse, exista posibilitatea sa primim in Romania terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu modem Intel, insa ramane de vazut daca performantele vor fi pe masura asteptarilor.

iphone 7 4g lte intel

Articolul precedentMasina autonoma Apple a fost deja testata
Articolul următoriPhone 7 este groaznic (VIDEO COMIC)
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.