Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 Plus – va fi singurul cu camera duala

iPhone 8 Plus – va fi singurul cu camera duala

iPhone 8 Plus va avea o camera duala, exact precum iPhone 7 Plus, iPhone 8 ramanand cu camera standard pe care Apple o foloseste in iPhone 7, dar imbunatatita.

Desi ne aflam la, probabil, mai putin de un an de zile distanta de lansarea unui iPhone aniversar, care s-ar putea numit iPhone 8, iata ca incepem sa aflam detalii despre el. Mai exact, camera duala folosita de Apple exclusiv in iPhone 7 Plus, nu si in iPhone 7, urmeaza sa ramana exclusiva acestui tip de smartphone Apple si in cursul anului 2017.

Aceasta informatie vine de la analistul care cu doar 3 zile inaintea prezentarii iPhone 7 si iPhone 7 Plus ne-a dezvaluit toate noutatile iPhone 7 inainte Apple si a avut dreptate totala. El se asteapta ca iPhone 7 Plus sa reprezinte intre 30% si 40% dintre vanzarile totale de terminale iPhone in urmatorul an, o crestere substantiala pentru serie fata de anii anteriori.

Analistul sustine ca noua camera duala este perfecta pentru fotografii amatori sau profesionisti, insa ea nu este o functionalitate esentiala pentru multa lume. In aceasta idee, compania Apple o va tine exclusiva la iPhone 8 Plus anul viitor, costurile mari de productie noii camere si necesitatea de a convinge lumea sa cumpere terminale mai scumpe motivand Apple sa nu o aduca in iPhone 8.

iPhone 8 Plus va fi singurul cu o camera duala

Desi decizia este suparatoare pentru multi, care si-ar fi dorit cu ardoare o camera duala in iPhone 7, sau chiar iPhone 8, compania Apple a mai luat decizii de acest gen in trecut. Cei de la Apple delimiteaza foarte clar terminalele iPhone prin dimensiunea ecranelor si tipul de camera pe care il ofera, astfel ca este greu de crezut, separat de ceea ce spune analistul, ca iPhone 8 va avea o camera duala.

“Doar camera wide-angle a iPhone 7 Plus are un stabilizator optic de imagine, in timp ce noua camera telephoto are un stabilizator digital de imagine. Credem ca Apple va imbunatati anul viitor si camera telephoto cu un stabilizator optic de imagine, pentru a imbunatati simtitor calitatea pozelor inregistrate.”

Separat de acestea, analistul ne spune ca doar una dintre camerele iPhone 7 Plus are stabilizator optic de imagine, adica doar cea wide-angle, cea telephoto avand stailizator digital. Apple nu a explicat aceasta diferenta in conferinta pentru prezentarea iPhone 7, desi ea este una extrem de importanta si ar fi trebuit mentionata in cadrul sau.

Acestea fiind spuse, iPhone 8 Plus va continua traditia Apple de a delimita iPhone-urile prin camera.

iphone 8 plus camera duala

 • Alex S.

  Si peste 7s se va sarii ?

 • Viorel Predatorul

  Mă mir că au pus stabilizator optic la camera wide angle, când nevoia de stabilizare e la cea cu distanța focală mare. Trebuia să fie invers, pentru că obiectivul wide angle poate să stea și fără stabilizator.

 • Srb Srb

  au pastrat ceva si pt la anul…cand or sa puna si pe cealalta

 • Aah?

  Nu este tehnologia sufucient de matura ca sa puna le ambele camere?

 • Srb Srb

  nu e asta…pur si simplu nu ofera tot tacamul..il impart..sa aiba si la anul ce prezenta pt camera

 • Avand in vedere ca aniverseaza 10 ani de iPhone, ce mai conteaza ca nu-i spune 7S ? Important e sa faca schimbari majore pentru el. Ceea ce pregatesc ei nu e “demn” de un S, ci de un numar complet nou.

 • Viorel Predatorul

  Posibil, oricum e mai bine să pună decât să nu pună 🙂

 • Mateo Karlsson

  Pastreaza pt anul viitor. Iphone8: incarcare rapida/wireless,amoled… Apropo nu a,,explodat” note7.

 • Viorel Predatorul

  Ei bine… Nici nu cred că o să explodeze decât dacă îl încarci sub vreo pernă. Oricum, ai ocazia să îți schimbi mașina sau să îți renovezi garajul, toate pe banii Samsung. Spui că au luat foc de la Note 7,și devii subiect de știri 🙂

  Cât despre iPhone 8, mă mir să aibă toate caracteristicile astea… Cred că Apple va lăsa doar OLED ul, iar încărcarea wireless va fi o “noutate” rezervată iPhone 9. Din păcate, trebuie să așteptăm până la iPhone 9 ca Srb și restul să accepte actuala soluție de încărcare wireless a fi soluție cu adevărat wireless.
  Orice tehnologie este “useless”, desigur, până o adoptă și Apple, după care devine killer feature.

  PS: dacă bagi mașina în garaj, le poți schimba pe amândouă!

 • Mateo Karlsson

  :)))) foarte tare comentariul. Ar fi o idee buna sa il las la incarcat in masina (am un seria 5 din 2008) si as vrea sa il schimb :))

 • Nu cred ca vor sari la 8. O sa vedem la anul, in septembrie. O sa ii mai aduca niste briz-brizuri 7-lui si se va vinde in continuare in draci..

 • Viorel Predatorul

  :)))