iPhone 8 – incarcare wireless testata de Apple

Apple a inceput sa testeze un sistem de incarcare wireless pentru iPhone 8, cerand componente si cotatii de preturi de la companii asiatice.

Compania Apple este interesata sa ofere un sistem de incarcare wireless pentru iPhone 8, cei din Cupertino discutand deja cu o importanta companie asiatica privind implementarea acestui sistem. Mai exact, cei de la Apple sunt in discutii cu MediaTek, NXP si IDTpentru a cumpara de la ea chip-uri pentru incarcare wireless dedicate iPhone.

Informatia vine direct din China, tara in care activeaza cei de la MediaTek, NXP si IDT, Apple cerandu-le cotatii de pret in vederea cumpararii de componente pentru incarcare wireless. Deocamdata nu se stie ce fel de preturi ar fi cerut cei de la companii, insa ei cu siguranta vor fi interesati sa colaboreze cu Apple pentru o asemenea vanzare.

Foarte multe zvonuri aparute in ultimele saptamani au sugerat faptul ca Apple va implementa un sistem de incarcare wireless in iPhone 8, iar acum iata ca avem si primele confirmari. Cei de la MediaTek sunt specializati pe SoC-uri dedicate smartphone-urilor, insa dezvolta si sisteme de incarcare wireless pentru terminale Android.

iPhone 8 ar putea avea tehnologie pentru incarcare wireless

Desi MediaTek vinde multe componente pentru o varietate de producatori de terminale Android, compania nu este recunoscuta ca fiind un acu produse premium. Chiar si asa, ei ar urma sa furnizeze pentru Apple unele componente in baza unor indicatii stricte, deci ceea ce au facut, sau fac, pentru altii, nu va conta prea mult.

“Apple ar fi cerut cotatii de pret de la MediaTek pentru chip-uri dedicate incarcarii wireless ce ar urma sa fie folosite intr-o carcasa pentru iPhone. Cu asemenea componente, compania Apple ar putea incepe sa creeze accesorii pentru a testa sisteme de incarcare wireless pentru iPhone. Separat de MediaTek, NXP si IDT vor trimite cotatii de pret si componente catre Apple.”

Practic, din moment ce Apple testeaza produse apartinand a trei companii si a cerut cotatii de pret, este clar ca interesul sau pentru a implementa incarcare wireless in iPhone 8 este foarte mare. Chiar daca acest lucru pare putin probaibl acum, sunt destul de sigur ca iPhone 8 va fi livrat cu aceasta tehnologie noua.