Samsung va dezactiva unitatile Galaxy Note 7 defecte

Samsung va dezactiva de la distanta toate unitatile Galaxy Note 7 care au integrate baterii defecte, intr-o masura fara precedent.

Compania Samsung si-a “pus cenusa in cap” in cel mai recent scandal din lumea smartphone si a recunoscut faptul ca terminalele Galaxy Note 7 au baterii care explodeaza. Coreenii inlocuiesc gratuit toate unitatile cu probleme, astfel ca toti clientii care au cumparat un asemenea terminal, vor beneficia de unul nou, gratuit si fara probleme.

Totusi, daca vor exista persoane care nu vor dori sa-si inlocuiasca unitatile defecte, cei de la Samsung au un plan de a-i “convinge” sa-si protejeze viata si bunurile. Mai exact, se pare ca Samsung intentioneaza sa dezactiveze toate terminalele Galaxy Note 7 defecte incepand cu data de 30 septembrie, deci niciun utilizator al unui asemenea dispozitiv nu-si va putea folosi terminalul.

Toate sistemele de operare pentru terminale mobile au un asa-numit “kill switch”, adica o functie care ii permite producatorului sa blocheze complet terminalul, astfel incat sa nu mai poata fi folosit. Samsung se va folosi de acest sistem, cred ca pentru prima oara in istoria sa, in ideea de a ii forta pe clienti sa-si protejeze viata si bunurile ce ar putea fi afectate de Galaxy Note 7.

Informatia vine, in aparenta, de la un client care ar fi discutat cu un reprezentant al companiei Samsung, deci nu este confirmata de catre compania coreeana. Chiar si asa, cred ca exista sanse destul de mici ca Samsung sa nu se foloseasca de un asemenea sistem, avand in vedere ca utilizarea sa ar fi in beneficiul clientilor.

Voi ce parere aveti, face Samsung ceva bun prin dezactivarea tuturor terminalelor Galaxy Note 7 cu probleme ?

samsung galaxy note 7 dezactivat distanta