iPhone 7 genereaza primul proces pentru Apple

iPhone 7 este sursa unui nou proces intentat de catre clientii care n-au putut precomanda un model cu plata in rate la Apple.

Puteti spune ce vreti despre iPhone 7, dar nu ca nu genereaza interes din partea clientilor Apple si nu ca nu ar inregistra comenzi foarte mari in aceasta perioada. V-am spus dimineata ca iPhone 7 are precomenzi record, compania Apple avand totusi probleme in a le oferi tuturor clientilor acces egal la a cumpara noile sale produse incepand de vineri.

Mai exact, vorbim despre persoanele care au cumparat iPhone 6S in rate de la Apple si acum doreau sa faca upgrade la iPhone 7, ele neputand precomanda noul terminal. O problema aparuta in sistemul prin care cei de la Apple au inregistrat precomenzile iPhone 7 a generat acest blocaj, iar acum utilizatorii suparat dau in judecata compania Apple.

O casa de avocatura din Boston a anuntat initierea unui proces colectiv impotriva Apple din partea unor clienti suparati ca n-au putut precomanda iPhone 7 in rate vinerea trecuta. Cand clientii au incercat sa precomande terminalele, ei au fost sa rezerve unul la un Apple Store local in loc sa-l cumpere online, iar asta in timp ce magazinele nu aveau stocuri disponibile.

iPhone 7 vandut in rate genereaza probleme pentru Apple

Avand in vedere ca magazinele nu aveau stocuri disponibile, clientii Apple nu si-au putut comanda terminalele in specificatiile dorite, sau nu le-au putut cumpara deloc. Apple a recunoscut existenta problemelor si incearca sa le aduca tuturor clientilor terminalele dorite in timp util, dar acest proces va continua in ciuda eforturilor companiei.

“But, the lawsuit alleges, iPhone Upgrade Program customers, unlike every other customer, were shut out from reserving the most in-demand phone models and colors. These customers are unable to “get in line” to reserve their favored devices. Instead, they are told to simply “check back.” In the meantime, they will continue to be required to make monthly payments on their older iPhones, and their eligibility for future iPhones will be delayed, the lawsuit alleges.”

In baza acestui proces i se cere companiei Apple sa le ramburseze clientilor, care au cumparat iPhone in rate, toate platile suplimentare facute in timp ce asteapta un nou model. Mai mult decat atat, i se cere companiei Apple sa puna la dispozitia programului aceleasi stocuri precum pentru magazine si parteneri, lucru care probabil nu se va intampla.

Situatia in sine este comica, pentru ca oameni care nu au bani sa-si cumpere un iPhone la pret intreg, ci in rate, au totusi bani sa se judece cu Apple.

iphone 7 rate apple proces