70 de unitati Galaxy Note 7 au explodat in SUA

70 de terminale Galaxy Note 7 au explodat in SUA din momentul lansarii dispozitivului si pana in prezent, conform companiei Samsung.

Nu mai putin de 70 de terminale Galaxy Note 7 au explodat in SUA din momentul lansarii noului smartphone si pana in prezent, cifra fiind de 2 ori mai mare decat cea oficiala anuntata de Samsung. Cei de la Samsung au afirmat acum 2 saptamani ca stiau despre 35 de cazuri de terminale Galaxy Note 7 explodate in intreaga lume, dar cifra este dubla doar in SUA.

In intreaga lume sunt cel mai probabil peste 100 de unitati ale Galaxy Note 7 care au explodat in timpul incarcarii sau utilizarii, cifra fiind una foarte mare, indiferent de producator. Cei de la Samsung au rechemat in mod oficial toate unitatile Galaxy Note 7 cu probleme pentru inlocuire, insa utilizatorii inca nu inteleg ca produsul este un pericol public.

Pentru a convinge utilizatorii ca problema Galaxy Note 7 este una extrem de grava, cei de la Samsung au dezvaluit faptul ca doar in SUA s-au inregistrat 70 de cazuri de terminale explodate. Nu se stie daca Samsung a oferit compensatii oamenilor pentru aceste probleme, sau cat de grave au fost ele in fiecare caz in parte, dar cifra pune in context problema produsului.

Pentru Samsung, fiecare caz in care explodeaza un Galaxy Note 7 poate reprezenta un proces extrem de costisitor, asa ca acum compania vrea sa adune toate terminalele defecte. Daca va reusi sa faca acest lucru inainte ca alte persoane sa fie ranite, ramane de vazut, dar este clar ca Galaxy Note 7 nu trebuia pus in vanzare cu defectul pe care-l are.

„The Samsung Note7 smartphone battery has the potential to overheat and burn, posing a potential fire hazard. Health Canada and Samsung Canada have received one report of a phone battery overheating.  No injuries have been reported. Samsung has received over 70 reported cases in the United States.”

galaxy note 7 explodat