Downgrade iOS 10 la iOS 9.3.5

Downgrade iOS 10 la iOS 9.3.5 puteti face in momentul de fata pe orice iPhone, iPad si iPod Touch al compatibil cu cele doua versiuni ale iOS.

Aseara a fost lansat iOS 10 pentru iPhone, iPad si iPod Touch, compania Apple incepand totul cu stangul deoarece multi utilizatori s-au trezit cu terminale blocate in timpul instalarii. Dupa finalizarea instalarii, multi au realizat ca exista probleme cu iOS 10, iar asta in ciuda faptului ca Apple testeaza de 3 luni de zile aceasta versiune a sistemului de operare.

V-am explicat astazi si ce noutati iOS 10 exista in momentul de fata pentru sistemul de operare al companiei Apple, insa daca tot nu sunteti multumiti de ceea ce ofera el, puteti face downgrade. In momentul de fata, si probabil in cel putin urmatoarea saptamana, veti putea face downgrade iOS 10 la iOS 9.3.5, cat inca mai sunt semnate SHSH-uri.

iOS 9.3.5 este ultima versiune publica a iOS 9 oferita de catre compania Apple si alta dupa ea nu va mai exista vreodata, alte versiuni ale iOS 9 nemaifiind semnate. Daca nu sunteti multumiti de iOS 10, atunci nu puteti face decat downgrade iOS 10 la iOS 9.3.5 fara a spera ca veti putea instala si alte versiuni ale sistemului de operare pentru iDevice-uri.

Downgrade iOS 10 la iOS 9.3.5

Inainte de a face downgrade iOS 10 la iOS 9.3.5 va trebui sa faceti un backup pentru datele din terminalele voastre pentru a fi siguri ca nu le pierdeti in cazul in care ceva nu merge bine. V-am explicat ieri intr-un articol cum faceti backup datelor cu iCloud si iTunes, asa ca va puteti folosi de informatiile de acolo pentru a va proteja datele din terminale.

downgrade ios 10 la ios 9.3.5

Dupa ce ati facut un backup, trebuie sa stiti ca datele salvate in iOS10 nu pot fi folosite in iOS 9.3.5, asa ca va trebui sa renuntati la ele. Acum, daca sunteti pregatiti, puteti urma pasii de mai jos pentru a face downgrade iOS 10 la iOS 9.3.5 :

  1. Descarcati iOS 9.3.5.
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Tinand apasata tasta Shift a tastaturii(Windows) sau alt + Option(Mac), apasati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
  5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

Dupa finalizarea procedurii veti avea instalat iOS 9.3.5 in iPhone, iPad si iPod Touch si va veti putea bucura de aceasta versiune a sistemului de operare pentru terminalele voastre. Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.