iOS 10 – dezactiveaza deblocarea cu Touch ID pe iPhone sau iPad

Una dintre marile schimbari pentru iOS 10 care este vizibila chiar din momentul instalarii este eliminarea slide to unlock si inlocuirea sa cu o simpla apasare de buton pentru a debloca iPhone sau iPad. In cazul Touch ID, simpla asezare a degetului peste cititorul de amprenta va debloca terminalele, fara a mai apasa butonul Home in prealabil.

Combinarea acestei functii cu cea privind trezirea afisajului la ridicare, poate genera o deblocare prematura a iPhone sau iPad in iOS 10, fara a mai vedea notificarile. Compania Apple stie acest lucru si v-am explicat deja cum dezactivati acea functie, iar acum va explic si cum o dezactivati si pe cea care va permite sa deblocati terminalele cu simpla atingere a Touch ID.

Apple numeste aceasta noua functie a iOS 10 Rest Finger to unlock, sau Deschidere la asezare deget, iar ea poate fi dezactivata foarte simplu din meniul de setari. Dupa dezactivarea ei, va trebui sa apasati de fiecare butonul Home pentru a activa Touch ID si a face deblocarea terminalelor voastre, asa ca asigurati-va ca doriti sa faceti acest lucru inainte de a urma pasii de mai jos.

Pentru a dezactiva functia Rest Finger to Unlock, Deschidere la asezare deget, a iOS 10, trebuie sa urmati pasii de mai jos:

  • Accesati Settings > General > Accessibility, Configurari > General > Accesibilitate.
  • Acum accesati meniul Buton Principal, Home Button.
  • Acolo veto gasi functia Rest Finger to Unlock, Deschidere la asezare deget, pe care va trebui sa o dezactivati.

Daca nu sunteti multumiti de modul in care functioneaza acest sistem, il puteti reactiva oricand.

ios 10 rest finger to unlock, Deschidere la asezare deget

8 COMENTARII

  1. Deci pana la urma urmei este o mare porcarie iOS 10 sa inteleg? Am vazut ca si notificarile si camera pot fi accesate din lock screen… Mi se pare stupid

  2. pot fi accesate doar daca deblochezi inainte. daca doar aprinzi telefonul si nu pui amprenta, nu poti accesa nimic. e foarte ok.

  3. Da, daca ai bagat cod si touch id, se pot accesa widgetsurile de oricine, ca de exemplu sa dea replay la meaje sau ceva…