iPhone 7 Plus dezasamblat dezvaluie secretele Apple

Primul iPhone 7 Plus dezasamblat dezvaluie secretele ascunse de catre compania Apple in interiorul carcasei noului sau smartphone.

Astazi avem ocazia de a vedea primul clip video cu un iPhone 7 Plus dezasamblat, iar unitatea desfacuta de catre un vietnamez pare sa fie una de test a companiei Apple. Pe ecranul terminalului este vizibila iconita folosita in SwitchBoard, un software special utilizat de catre Apple pentru a diagnostica un prototip aflat in testare la un inginer.

Bun, trecand acum la dezasamblare, se poate observa foarte clar ca Apple a inghesuit foarte multe componente in carcasa iphone 7 Plus, fiecare avand putin loc sa “respire”. In locul portului audio de 3.5mm avem acel Taptic Engine care genereaza vibratii pentru noul buton Home tactil, dar percepe si apasarile puternice sau usoare facute de catre noi.

Practic, Apple a avut nevoie de loc pentru acest Taptic Engine si a renuntat la portul audio, altfel nu ne-ar fi putut oferi acest nou buton Home tactil in iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Separat, putem vedea toate componente montate de catre compania Apple in terminalele sale, dar si modurile in care acestea sunt protejate impotriva contactului cu apa.

iPhone 7 Plus dezasamblat dezvaluie secretele Apple

Pentru a face iPhone 7 si iPhone 7 Plus rezistente la apa, compania Apple nu doar ca a eliminat portul audio, dar a protejat suplimentar si toate orificiile prin care poate patrunde apa. Cei de la Apple folosesc garnituri speciale si mai mult adeziv pentru a impiedica apa sa patrunda in carcasa, dar au in continuare senzori care detecteaza contactul cu lichidele.

Intregu clip video este filmat in Vietnam, deci nu veti intelege nimic din limba vietnameza vorbita de catre autori, insa in 17 minute veti afla tot ceea ce se ascunde in iPhone 7 Plus. Avand in vedere ca acest clip video a aparut deja, ne putem astepta ca multe altele sa apara in zilele urmatoare, pentru ca si alte service-uri vor dori sa dezasambleze terminalul.